BAJRAMSKA ČESTITKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: "Posebno svojim mislima, dovama i djelima budimo uz..."

(...) narod Palestine, koji ni tokom mjeseca ramazana nije bio pošteđen teškog stradanja, te zamolimo dragog Boga da im olakša.

  • Društvo

  • 09. Apr. 2024  09. Apr. 2024

  • 1

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

Kako navodi, najiskrenije čestitke, uz želje da ovaj veliki praznik dočekaju u dobrom zdravlju i raspoloženju, skupa sa svojim najbližima, uputio je reis-ul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu.

"Neka nam tjelesno odricanje, ibadeti i druženja tokom proteklih 30 dana posta budu podsticaj da, s Božijom milošću, iz ramazana izađemo kao bolji ljudi, posvećeni jačanju zajedništva i međusobnog povjerenja, te izgradnji boljeg, pravednijeg i prosperitetnijeg društva.

Podijelimo radost ovog praznika sa svojim bližnjima i budimo podrška onima kojima su naša briga i pomoć potrebni.

Ovog Bajrama posebno svojim mislima, dovama i djelima budimo uz narod Palestine, koji ni tokom mjeseca ramazana nije bio pošteđen teškog stradanja, te zamolimo dragog Boga da im olakša borbu i pomogne im u savladavanju iskušenja.

Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Izetbegović.  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...