DEKAN FAKULTETA POLITIČKIH NAUKA U SARAJEVU SEAD TURČALO: "Dolazak bataljona NATO snaga u BiH ‘jasna poruka Rusiji"

NATO u Bosnu i Hercegovinu šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji Evropske unije – EUFOR Althea

  • Politika

  • 10. Apr. 2024  

  • 1

‘Snažan je simbolički karakter, jer je jasna poruka Ruskoj federaciji koja ima interese u postsovjetskom prostoru’, kaže dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Sead Turčalo, prenosi Al Jazeera Balkans. 

NATO u Bosnu i Hercegovinu šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji Evropske unije – EUFOR Althea, potvrđeno je Al Jazeeri iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Raspoređivanje NATO snaga u BiH i poziv toj zemlji za članstvo u Alijansi, Denis Bećirović tražio je prilikom susreta s generalnim sekretarom Stoltenbergom u Briselu, što je izazvalo oštre reakcije u entitetu Republika Srpska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...