PLENKOVIĆ IMA PORUKU ZA GRBINA: "Neće biti ni premijer, a ni predsjednik Sabora"

"Nažalost, ovaj put nemam s kim na sučeljavanje", naveo je Plenković.

  • Regija

  • 12. Apr. 2024  12. Apr. 2024

  • 0

Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Zadru je učestvovao na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora za program razvoja otoka 2024.

Nakon toga premijer je stigao u Šibenik gdje je dao izjavu za medije.

Kaže da se na ovim izborima nema s kim sučeljavati.

“Danas ćemo biti na sučeljavanju na javnoj televiziji,a što se drugih sučeljavanja tiče, znate da sam rado išao i 2016. i 2020. Mojim dolaskom na čelo HDZ-a je praktički uspostavljen taj novi standard. Veselio sam se tome, ali u ovim izborima se nemam s kim, Grbin je sam abdicirao, da nije kandidat za premijera, da bi možda bio predsjednik Sabora, a ja mu poručujem da neće biti ni premijer ni predsjednik Sabora. Nažalost, ovaj put nemam s kim na sučeljavanje.”

Ministar Oleg Butković u četvrtak je najavio da će Milanović dati ostavku te su novinari o tome upitali i premijera. “Nemam pojma, nek’ se bavi Milovom”, poručio je Plenković, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...