DODIK U GRČKOJ IZVRIJEĐAO AMERIČKOG AMBASADORA: „Murphy je običan špekulant i licemjer. Ubrzo odlazi iz BiH i on to zna…“

- Sinoć sam prisustvovao i panelu koji je imao temu perspektive Balkana, vezane za evropske integracije, dodao je Dodik.

  • Vijesti

  • 13. Apr. 2024  13. Apr. 2024

  • 6

-Skrenuo sam pažnju Angelini Eichorts, direktorici za zapadni Balkan pri Evropskoj službi za spoljne poslove, da američki ambasador u BiH Michael Murphy upravlja bošnjačkom političkom strukturom, rekao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik u Grčkoj.

- Murphy je običan špekulant i licemjer. Ubrzo odlazi iz BiH i on to zna. Nadamo se da onaj koji dođe neće biti ni sličan Murphyju, kazao je Dodik.

Dodik je kazao da je Eichorst saopćio i da je ugrožen status pregovarača BiH zbog djelovanja visokog predstavnika Schmidta.

- Ukoliko se ne riješi to pitanje ulazimo u period eskalacije. Dodatno stvar komplikuje i rezolucija o Srebrenici, koja je otišla u New York bez saglasnosti Predsjedništva BiH. Oni žele da od Srebrencice naprave mit. U približno ujednačenom broju žrtava samo jedna strana ima pravo da oplakuje svoje žrtve, rekao je Dodik.

- Sinoć sam prisustvovao i panelu koji je imao temu perspektive Balkana, vezane za evropske integracije, dodao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...