DOBRA PARTIJA U SKENDERIJI: Košarkaši Bosne ubjedljivo savladali Širokobriježane

Treća četvrtina bila je igrački najslabija i u njoj su postignuta tek 32 poena.

  • Sport

  • 13. Apr. 2024  

  • 0

Košarkaši sarajevske Bosne savladali su ekipu Širokog Brijega u utakmici 3. kola Lige 6 rezultatom 85:69.

Studenti su slavili zaslužen trijumf, a posebno su se istakli u prvoj i četvrtoj dionici koje su dobili sa po 8 poena razlike.

Prva četvrtina bila je najefikasnija i pripala je Studentima rezultatom 28:20, da bi Sarajlije dominaciju nastavile i u drugoj dionici koju dobijaju 20:15 i na poluvrijeme odlaze sa prednošću od 13 poena razlike.

Treća četvrtina bila je igrački najslabija i u njoj su postignuta tek 32 poena, a dobili su je Širokobriježani rezultatom 17:12, da bi u posljednjoj dionici Bosna dodala gas, prvenstveno u ofanzivnom segmentu igre, postigla 25 poena, a primila 17 za konačnu pobjedu 85:69. 

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Sead Hadžifejzović sa 25 i Dontay Caruthers sa 20 poena.

U ekipi Širokog Brijega najbolji je bio Martin Junaković sa 19 poena, dok je Mateo Čolak dodao 16. 

Vrijedi napomenuti da je ranije danas Igokea savladala Slobodu rezultatom 87:76, dok se trenutno igra utakmica Mladosti iz Mrkonjić Grada i banjalučkog Borca.

Nekoliko minuta prije kraja Banjalučani se nalaze pred pobjedom i imaju veliko vodstvo 68:46. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...