AMERIČKI PREDSJEDNIK JOE BIDEN: "Prema mojim uputama, američka vojska je prebacila zrakoplove i odbrambene razarače u..."

Osuđujući napad, američki predsjednik je u izjavi Bijele kuće rekao da su Iranu pomogle njegove posredničke snage u Jemenu, Siriji i Iraku.

  • Svijet

  • 14. Apr. 2024  

  • 0

Nakon razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, američki predsjednik Joe Biden rekao je da "najoštrije moguće" osuđuje napad Irana. Biden je rekao da su gotovo svi dronovi i projektili lansirani iz Irana presretnuti, dodajući da će već danas sazvati sastanak čelnika G7.

Osuđujući napad, američki predsjednik je u izjavi Bijele kuće rekao da su Iranu pomogle njegove posredničke snage u Jemenu, Siriji i Iraku.

"Prema mojim uputama, kako bi podržala odbranu Izraela, američka vojska je tokom prošle sedmice prebacila zrakoplove i odbrambene razarače u regiju. Zahvaljujući tim rasporedima i izvanrednoj vještini naših pripadnika, pomogli smo Izraelu da obori gotovo sve nadolazeće bespilotne letjelice i projektile", rekao je Biden.

Biden je rekao da je u razgovoru s Netanyahuom ponovno potvrdio američku predanost Izraelu. "Rekao sam mu da je Izrael pokazao izvanrednu sposobnost odbrane čak i od napada bez presedana – šaljući jasnu poruku svojim neprijateljima da ne mogu učinkovito ugroziti sigurnost Izraela", zaključio je Biden.

SAD neće sudjelovati ni u kakvim ofanzivnim operacijama protiv Irana, rekao je Biden izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu, objavio je viši dužnosnik administracije za CNN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...