IRANSKI GENERAL PRED KAMERAMA: „Operacija je uspješno završena. Ako cionistički režim odgovori, naša sljedeća operacija bit će mnogo veća. Poslali smo poruku SAD-u…“

Donosimo najnovije informacije o napadu Irana na Izrael.

  • Evropa

  • 14. Apr. 2024  14. Apr. 2024

  • 2

Iranski general major Bagheri: Operacija je uspješno završena. Razlog za ovu operaciju bio je taj što je cionistički režim prešao iranske crvene linije. Ovu operaciju vidimo kao potpun rezultat i nema namjere da se operacija nastavi. Ali ako cionistički režim odgovori, naša sljedeća operacija bit će mnogo veća. Poslali smo poruku SAD-u preko švicarskog veleposlanstva da, ako surađuje s Izraelom u njihovim mogućim sljedećim akcijama, njihove baze neće imati nikakvu sigurnost i mi ćemo se i time pozabaviti, kazao je.

Najnovije informacije o napadu Irana na Izrael:

-IDF kaže da je presreo “99% od oko 300 projektila koje je ispalio Iran”.

-170 bespilotnih letjelica, sve oborene izvan Izraela.

-30 krstarećih projektila, niti jedan nije probio izraelski zračni prostor. 25 ih je oboreno.

-Ispaljeno je 120 balističkih projektila. Neki su probili protuzračnu odbranu IDF-a, pogodivši zračnu bazu Nevatim. IDF priznaje manje štete na infrastrukturi.

-Ponovno je otvoren zračni prostor Izraela i Jordana.

-Predstavnički dom američkog Kongresa sastat će se na hitnom sastanku kako bi raspravljali o neplaniranoj isporuci oružja Izraelu.

- Biden je Netanyahuu rekao da SAD neće sudjelovati u ofenzivnim operacijama protiv Irana.

-Američke snage presrele su više od 70 bespilotnih letjelica kamikaza i najmanje tri balističke rakete tijekom iranskog napada na Izrael.

- Iranski napad trajao je oko 5 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...