DRAMATIČNE SNIMKE S BLISKOG ISTOKA: Izrael izveo zračne napade na grad u Libanu, u blizini se nalazi...

Prvi korak prema deeskalaciji je "okončanje izraelske agresije na Gazu i početak provedbe rješenja dvije države", navodi se.

  • Evropa

  • 14. Apr. 2024  14. Apr. 2024

  • 1

Izrael je izveo zračni napad na libanski grad Nabi Chit – libanonski mediji Nabi Chit nalazi se u blizini grada Baalbeka, koji se smatra uporištem Hezbollaha.

Na društvenim mrežama osvanula je snimka krhotine oborenog iranskog projektila u Mrtvom moru.

alt

Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali su na "najveću suzdržanost" kako bi se izbjeglo "uvlačenje regije u nove razine nestabilnosti". "UAE pozivaju na maksimalnu suzdržanost kako bi se izbjegle opasne posljedice i uvlačenje regije u nove razine nestabilnosti", stoji u saopćenju. Nesuglasice se moraju riješiti "dijalogom i diplomatskim kanalima kako bi se poštovala vladavina prava i poštivala Povelja Ujedinjenih naroda". Eskalacija predstavlja prijetnju "globalnoj sigurnosti i stabilnosti", dodaje se.

Tu poruku ponovilo je jordansko ministarstvo vanjskih poslova, rekavši da bi eskalacija "mogla gurnuti cijelu regiju u ponor rata". Prvi korak prema deeskalaciji je "okončanje izraelske agresije na Gazu i početak provedbe rješenja dvije države", navodi se.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...