TUGA U HRVATSKOJ: Preminuo je najbolji hrvatski atletičar u historiji

Rođen je 10. novembra 1948. godine u Rijeci. Aktualni je hrvatski rekorder na 800 m i 400 m u dvorani i bivši rekorder na 400 m. Matični kub bio mu je AK Kvarner. 

  • Sport

  • 14. Apr. 2024  

  • 0

U Rijeci je u 76. godini preminuo Luciano Sušanj, najbolji hrvatski atletičar u historiji najviše poznat kao osvajač zlatne medalje na Europskom prvenstvu u Rimu 1974. godine u utrci na 800 metara. Sušanj je ujedno i prvi hrvatski atletičar koji je tu udaljenost trčao ispod 1:45

Zbogom Luciano, prijatelju dragi…...mnogi te pamte po vrhunskim rezultatima, ali ja ću te pamtiti kao čovjeka nevjerojatne snage duha i karaktera, poštenja i skromnosti. Počivaj u miru!

Posted by Verica Mance on Sunday, April 14, 2024

Vijest o njegovoj smrti objavila je nekadašnja uposlenica u Riječkom sportskom savezu Verica Mance: "Zbogom Luciano, prijatelju dragi…...mnogi te pamte po vrhunskim rezultatima, ali ja ću te pamtiti kao čovjeka nevjerojatne snage duha i karaktera, poštenja i skromnosti. Počivaj u miru!"

Rođen je 10. novembra 1948. godine u Rijeci. Aktualni je hrvatski rekorder na 800 m i 400 m u dvorani i bivši rekorder na 400 m. Matični kub bio mu je AK Kvarner. 

alt  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...