SUDBINA GAVRANKAPETANOVIĆA BIT ĆE POZNATA ZA PET DANA: Vlada oformila komisiju koja 'češlja' imenovanje direktora KCUS-a

Željko Škarica, glavni federalni upravni inspector je predsjednik komisije

  • Politika

  • 14. Apr. 2024  

  • 0

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ni u drugom pokušaju Vlade FBiH nije imenovan za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, jer resorni ministar Nediljko Rimac jednostavno ne da svoju saglasnost na ovo imenovanje, piše novinska agencija Patrija.

Iz Ministarstva uporno tvrde da je Gavrankapetanović imao nepotpunu dokumentaciju, dok Vlada FBiH istrajava na njegovom imenovanju.

Ismet Gavrankapetanović izabran je za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na sjednici Upravnog odbora 28. decembra, ali do danas nije potvrđeno njegovo imenovanje.

Stoga je Vlada FBiH jučer, čini se, odlučila presjeći. Naime imenovana je komisija koja u narednih pet dana treba da izvrši uvid u procedure imenovanja, ali i dokumentaciju Gavrankapetanovića.

Željko Škarica, glavni federalni upravni inspektor je predsjednik komisije, a članovi su Benjamin Kulovac, član UO KCUS-a, Srđan Mikić, pomoćnik direktora Ureda za zakonodavstvo, Belma Trajkov, savjetnica ministrice obrazovanja i Dijana Smailagić, pomoćnica sekretara Vlade FBiH.

Dakle, u narednih pet dana bit će poznata sudbina Gavrankapetanovića o tome hoće li na čelo KCUS-a ili ipak neće. Komisija će izvještaj dostaviti Vladi FBiH.

Podsjetimo, na čelu KCUS-a je bila Sebija Izetbegović, koja je s ove funkcije otišla u novembru 2023.

Funkciju v.d. generalnog direktora trenutno obavlja Alen Pilav. On je blizak SDP-u, pa su različite priče kružile u vezi sa samim imenovanjem Gavrankapetanovića, na način da je ovo još jedan sukob NIP-a i SDP-a.

Gavrankapetanović je prijedlog dijela NIP-a, jer ni svi članovi ove stranke nisu bili za njegovo imenovanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...