U BANJOJ LUCI I PRIJEDORU OBOREN TEMPERATURNI REKORD ZA APRIL: Izmjerena 32 stepena

Prethodno je najtopliji aprilski rekord za Banju Luku iznosio je 31,8 stepeni i izmjeren je 29. aprila 2013. godine

  • Vijesti

  • 14. Apr. 2024  

  • 0

U Banjoj Luci i Prijedoru maksimalna temperatura danas je dostigla 32 stepena Celzijusa i to je novi apsolutni rekord za april od 1961. godine.

Prethodno je najtopliji aprilski rekord za Banju Luku iznosio je 31,8 stepeni i izmjeren je 29. aprila 2013. godine, a za Prijedor 31,7 stepeni i izmjeren je 29. aprila 2012. godine, saopćeno je iz Hidromeorološkog zavoda RS.

U RS će i sutra biti sunčano i veoma toplo vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i temperaturu od 23 do 29, u sjevernim područjima i do 32 stepena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...