HAOTIČAN DERBI NA GRBAVICI: Željezničar i pored dva isključenja izdržao nalete Sarajeva (FOTO)

Na kraju je bilo 0:0. Premda su gosti s Koševa 70 minuta imali igrača više nisu uspjeli da stvore ozbiljnu priliku i sigurno su razočarali svoje navijače.

  • Sport

  • 14. Apr. 2024  14. Apr. 2024

  • 0

Igrao se večeras 152. sarajevski derbi na Grbavici u okviru 26. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine. Na kraju je bilo 0:0. Premda su gosti s Koševa 70 minuta imali igrača više nisu uspjeli da stvore ozbiljnu priliku i sigurno su razočarali svoje navijače. S druge strane, u plavoj svlačionici moraju biti zadovoljni bodom s obzirom na sve okolnosti.

Hiroš dobio direktan crveni karton

Već u 3.minuti žuti karton je dobio Radović iz Sarajeva. Igrao se 7. minut kada je Krpić pokušao glavom, ali nije bio precizan. Nakon toga je tim sa Koševa zaprijetio preko Kyeremeha.

Ovaj nogometaš je iz izgledne prilike u 17. minuti iz izgledne situacije šutirao pored gola. Minut poslije Muftiću ispada lopta, ali kasne igrači Sarajeva.

U 19.minuti glavni sudija Ermin Sivac pokazao je direktan crveni karton za Amera Hiroša nakon udaranja Edina Julardžije. Pomenuti veznjak Bordo tima je požutio, a kasnije i Kyeremeh. Kod Plavih su požutili Krpić i Štilić. Igralo se grubo s obje strane.

 U tim trenucima igralo se najčešće između dv šesnaesterca. Hamza Čataković je u 37. minuti isprobao svoj šut, ali lopta odlazi preko gola. Minut poslije Muftića je probao iznenaditi Radović,ali bez uspjeha.

U 44.minuti Mustafić šutira, Muftić odbija loptu, ali iz drugog puta je hvata. Čataković je čekao odbijenu loptu. Pet minuta je prvi dio produžio je Sivac. A odmah je Cocalić dobio crveni karton sasvim opravdano nakon što je srušio Kyeremeha koji je sam išao prema golu. Poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

Radović zaradio drugi žuti karton na poluvremenu, Sarajevo nedostajalo ideje u napadu

Na putu do svlačionice drugi žuti karton dobio je Radović pa je i Sarajevo ostalo sa igračem manje u polju. Bruno Akrapović je izvršio tri izmjene, u igru su ušli Amoah, Ovčina i Selimović, dok je kod gostiju u igru ušao Hasić.

Odmah je tim sa Koševa zaprijetio preko Mustafića. S obzirom da su imali igrača više logično je bilo da gosti s Koševa napadaju. Težili su izabranici Simona Rožmana da dođu do pogotka, ali su se Plavi uspješno branili.

Amoah je isprobao svoj šut u 55. minuti, ali nije zabrinuo Ilieva. U 56. minuti Julardžiju je zamijenio Oliveira. Buljubašić je sa nekih 18 metara šutirao u 60. minuti, ali je izblokiran. Premda je Bordo tim imao igrača više, nisu uspjevali ozbiljnije da ugroze gol Muftića.

U 66. minuti Buljubašića je zamijenio Duljević. Dvije minute poslije dobra šansa za goste. Ipak, Beganović nije dobro zahvatio loptu. Potom je ,nekoliko minuta poslije, Oliveira pokušao, ali bez uspjeha.

Onda je i Duljević testirao golmana Željezničara, ali je bez promjene rezultata. Pritisak se nastavio pa je isti igrač nakon kornera glavom pucao pored gola. Gosi sa Koševa pravili su pritisak. Međutim, bez ozbiljne prilike. Isto se desilo u 89.minuti kada je Oliveira loše reagovao. I onda najbiolja prilika u 90.minuti. Beganović centrira, Mehmedović šutra glavom, ali brani Muftić. Ostalo je 0:0.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...