TRENERI NAKON DERBIJA: Akrapović zadovoljan, Rožman žali za propuštenim prilikama

“Na kraju smo imali dva zicera gdje je golman vadio sa linije. Pobjeda bi nam dala vjetar u leđa, ali mirni smo i sretni. Takvi čekamo završetak šampionata”, zaključio je Rožman.

  • Sport

  • 14. Apr. 2024  

  • 0

Fudbaleri Sarajeva remizirali su protiv Željezničara u velikom sarajevskom derbiju rezultatom 0:0 iako su tokom većeg dijela susreta imali igrača više, a čak u nekim momentima i dva igrača viška na terenu.

Revija kartona obilježila je ovaj meč, a toga je svjestan i trener Bordo tima Simon Rožman

“Žao mi je da su padali kartoni onda bi nešto i vidjeli na terenu. Žao mi je što nismo iskoristili dva igrača više. Pripremili smo se da imamo dva igrača više, a onda smo dobili informaciju da imamo igrača manje. Malo smo igre vidjeli, negdje možda 15 minuta”, rekao je Rožman.

Osvrnuo se slovenski stručnjak i šta se to desilo pa je Radović dobio crveni karton.

“Ne znam ni ja. Dobili smo na poluvremenu informaciju da je Slaviša dobio crveni karton. Lijep ambijent, ali kvaliteta igre nije bilo.”

Kaže kako je njegov tim na kraju zaslužio i slaviti.

“Na kraju smo imali dva zicera gdje je golman vadio sa linije. Pobjeda bi nam dala vjetar u leđa, ali mirni smo i sretni. Takvi čekamo završetak šampionata”, zaključio je Rožman.

AKRAPOVIĆ ZADOVOLJAN

Sa druge strane, trener Željezničara Bruno Akrapović bio je zadovoljan jer su njegovi igrači odbili sve napade iako su ostali samo sa devet igrača. 

“Svaka čast mojim momcima koji su većinu odigrali sa 9 igrača i pokrili teren. To zaslužuje kompliment. Svi su pokazali da su timski igraču, sami su predložili da trebamo promijeniti u drugom dijelu i tražimo pobjedu. Planirali smo jedno, željeli smo drugo, dogodilo se treće. Moramo biti zadovoljni”, rekao je Akrapović.

Crveni karton Radovića je olakšao situaciju Željezničaru.

“Nešto je olakšalo zato što bi dva igrača bila jako teška situacija. Ne bi mogli igrati kontre. Ovako smo preko Amoaha imali dvije šanse. Sve u svemu koncentracija je bila da ne primimo gol i svaka čast momcima koji su odradili težak posao”, ističe trener tima sa Grbavice.

Akrapović ističe kako je ovaj derbi po mnogo tome drugačiji u odnosu na onaj od prije mjesec dana.

“Igrali smo sistem drugačiji. U prvoj utakmici Sarajevo se nije snašlo tada i promijenili su sistem. Imamo igrače koji moraju iznijeti teret da ostanemo u ligi. Igrali su sjajno neki igrači protiv Sloge, zato nisam mijenjao igrače, jer pobjednički tim se ne mijenja. Crveni kartoni su poremetili mnogo toga”, rekao je Akrapović, pa dodao:

“Želja i energija su tu, igrače koji fale ćemo nadomjestiti i želimo odigrati još jedan sjajan meč u narednom kolu”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...