LEGALIZOVANA JE: Scholz u Kini uvjeravao studente da ne moraju pušiti marihuanu ako dođu u Njemačku

Scholz je to rekao u odgovoru na pitanje studenta na sveučilištu Tongji kojeg je zanimalo hoće li morati pušiti kanabis ako studira u Njemačkoj. 

  • Šareni svijet

  • 15. Apr. 2024  

  • 0

Njemački kancelar Olaf Scholz danas je uvjeravao kineske studente u Šangaju da ne moraju konzumirati kanabis ako studiraju u Njemačkoj te da ga je ona legalizirala nadajući se da će potrošnja pasti, prenosi Hina.

Scholz je to rekao u odgovoru na pitanje studenta na sveučilištu Tongji kojeg je zanimalo hoće li morati pušiti kanabis ako studira u Njemačkoj. 

Njemačka je u februaru legalizirala konzumaciju te biljke, omogućivši pojedincima i udruženjima da ju uzgajaju i posjeduju ograničene količine.  "Ne želimo da više ljudi konzumira kanabis, želimo da to čini manje ljudi, želimo više javnog obrazovanja o tome", rekao je Scholz. 

"Odgovor je jednostavan: nemojte pušiti. Ove ću godine napuniti 66 i nisam nikad pušio kanabis", tvrdi.

Kancelar je u službenom posjetu Kini gdje će se sutra Pekingu susresti s vodstvom države. Scholz tvrdi da je Njemačka htjela izvući kanabis "iz sive zone". 

Prema podacima njemačkog ministarstva zdravstva, 2022. je kanabis u Njemačkoj konzumiralo oko četiri miliona ljudi. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...