POZIRAO NAORUŽAN SA CRNOM ZASTAVOM: Uhapšen muškarac iz Velike Kladuše, prijetio TERORISTIČKIM NAPADOM na "nevjernike"

Nakon saslušanja, Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje pritvora

  • Vijesti

  • 15. Apr. 2024  

  • 1

U akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapšen je Simbad Bajrektarević (37) iz Velike Kladuše, koji se sumnjiči za terorizam.

Bajrektarević je uoči Bajrama na društvenoj mreži prijetio terorističkim napadom na stanovništvo, nazivajući ih nevjernicima i mnogobošcima, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

– Osumnjičeni je nekoliko dana prije obilježavanja vjerskog praznika Bajrama, 7. aprila ove godine na društvenoj mreži postavio javnu poruku, kojom prijeti široj populaciji stanovništva, nazivajući ih “nevjernicima”, “mnogobošcima” i sl., počinjenjem terorističkog napada na živote osoba, koja je objavljena uz njegovu fotografiju u maskirnim hlačama i sa automatskim oružjem, nožem i crnom zastavom sa arapskim slovima i na taj način postala dostupna korisnicima interneta i društvenih mreža - navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je pod istragom zbog krivičnog djela terorizma.

Nakon saslušanja, Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje pritvora protiv Simbada zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, ometanje istrage i ponavljanja krivičnog djela.

– Na ročištu povodom prijedloga za pritvor, postupajući tužitelj je detaljno obrazložio pritvorske razloge, nakon čega je Sud BiH osumnjičenom odredio pritvor - naveli su iz Tužilaštva BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...