BIO JE USPJEŠAN I NA FILMU: Snima se biografsko ostvarenje o jednom od najpoznatijih komičara, a evo ko će ga igrati

Film će producirati Lorne Michaels, koji je u 90-ima otkrio Farleya.

  • Kultura

  • 15. Apr. 2024  15. Apr. 2024

  • 0

Glumac Paul Walter Hauser, koji je poznat po ulogama u filmovima I, Tonya, BlacKkKlansman i Cruella, utjelovit će preminulog komičara Chrisa Farleyja u nadolazećem biografskom filmu, potvrdio je Deadline.

Film će režirati Josh Gad, a producirat će ga Lorne Michaels, koji je u 90-ima otkrio Farleya i dao mu ulogu u kasnovečernjem skeč-programu Saturday Night Live. Scenarij su napisali Scott Neustadter i Michael H. Weber, prenosi Index.hr.

Nadolazeći film temelji se na biografiji koju su napisali Farleyjev brat, Tom Farley Jr., i Tanner Colby. Farley ostaje upamćen kao jedan od najboljih komičara svoje generacije. Karijeru je započeo u emisiji Saturday Night Live, gdje se pridružio komičarskim velikanima Adamu Sandleru, Davidu Spadeu, Philu Hartmanu i Robu Schneideru.

Njegova filmska karijera također je bila uspješna, a najpoznatije uloge imao je u filmovima Ninja s Beverly Hillsa (Beverly Hills Ninja), Tommy Boy i Crna ovca (Black Sheep). Komičar je imao problema s težinom, drogom i alkoholom te je preminuo u dobi od 33 godine od posljedica predoziranja. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...