ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja aprila…

Na planinama kiša će postepeno prelaziti u susnježicu.

  • Vijesti

  • 16. Apr. 2024  

  • 0

Nakon dužeg razdoblja sa natprosječnim temperaturama zraka i nadmašenih apsolutnih maksimuma za april, stiže nam osjetnija promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini.

Porast naoblake, kiša, pljuskovi i pad temperature zraka u popodnevnim satima u utorak prvo će zahvatiti sjeverna i sjeverozapadna, a do kraja dana proširiti se i na ostala područja naše zemlje. Na planinama kiša će postepeno prelaziti u susnježicu. Nestabilno vrijeme sa kišom i snijegom preovladavaće do kraja sedmice. Temperatura zraka biće ispod prosjeka za ovo doba godine. U višim područjima izvjestan je i mraz.


Minimalne temperature zraka varirat će između 0°C i 6°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 10°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 2°C i 8°C, na jugu zemlje do 15°C. Minimalne očekivane temperature u pretplanisnkim područjima oko - 4°C.

U ponedjeljak (22.04.) u centralnim područjima zemlje zadržaće se nestabilno vrijeme sa kišom. Od utoraka (23.04.) prema raspoloživim sinoptičkim materijalima prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. U jutarnjim satima u višim područjima moguć je i dalje slab mraz a maksimalne dnevne temperature biće u porastu.


Jutarnja temperatura uglavnom između 1°C i 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 8°C do 14°C, u Hercegovini do 18°C.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...