UŽAS U SRBIJI: Napadnuti državljani Hrvatske i državljani Srbije koji su ih branili, Hrvatska šalje prosvjednu notu...

Oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

  • Regija

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 3

U Pančevu, u susjednoj Srbiji, je došlo do ničim izazvanog teškog fizičkog napada na četvero hrvatskih državljana, kao i na dvoje srpskih koji su stali u njihovu odbranu, saopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

Riječ je o napadu koji se dogodio 13. aprila u Pančevu, u Srbiji. Iz Ministarstva najoštrije osuđuju ovaj čin, koji, kako navode, je bio očito nacionalno i etnički motiviran.

"MVEP očekuje hitnu i jasnu javnu osudu tog napada od strane dužnosnika Republike Srbije, traži žurnu dostavu svih relevantnih informacija vezanih za djelovanje policijskih i pravosudnih tijela Republike Srbije u ovom konkretnom slučaju, te očekuje primjereno kažnjavanje počinitelja", navodi MVEP u svom saopćenju.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...