SNIJEG SE VRATIO U BiH: Pogledajte kako je danas zabijelila Krajina (FOTO, VIDEO)

U narednim satima hladni front kretat će se postepeno ka jugu naše zemlje, objavili su meteorolozi na Facebook stranici BH Meteo.

  • Vijesti

  • 16. Apr. 2024  

  • 0

Hladni front u poslijepodnevnim satima zahvatio je sjever Bosne i Hercegovine, donoseći jak do olujan sjeverac, nagli pad temperature te lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i snijeg, javlja Patrija

alt
Snijeg u Cazinu (Foto: Patria)

U narednim satima hladni front kretat će se postepeno ka jugu naše zemlje, objavili su meteorolozi na Facebook stranici BH Meteo.

alt
Foto: Patria

Večeras se formiranjem ciklona zapadno od nas očekuje intenziviranje padavina na našim krajevima. Od večeras pa do sutra poslijepodne padavina će biti u većem dijelu BiH.

Daljim padom temperature, susnježice i snijega prolazno tokom noći na srijedu ili u srijedu ujutro lokalno može biti i u nizinama Bosne.

alt
Foto: Patria

U višim krajevima, iznad 600/700 metara nadmorske visine, lokalno se očekuje formiranje snježnog pokrivača visine između 2 i 10 cm do srijede poslijepodne.

U Krajini je snijeg već počeo da pada. Zabijelio se Bosanski Novi, ali i Cazin, odakle nam stižu fotografije i video koji smo podijelili na našoj platformi X.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...