DODIKOVIM STOPAMA: Vlada Federacije se ponovo zadužila emisijom obveznica

Na aukciji je postignuta prosječna cijena od 99,9898. Na taj način za federalni budžet prikupljeno je 39.9 miliona KM.   

  • Ekonomija

  • 16. Apr. 2024  

  • 6

Federacija BiH ponovo se zadužila emisijom obveznica na Sarajevskoj berzi za 40 miliona KM, mada se u februaru zadužila za 430 milina KM

Federalna vlada prodala je 40.000 obveznica pojedinačne nominalne vrijednosti 1.000 KM, kroz 14 transakcija.

Na aukciji je postignuta prosječna cijena od 99,9898. Na taj način za federalni budžet prikupljeno je 39.9 miliona KM.   

Obveznice su trogodišnje s rokom dospijeća 17. 04. 2027. godine.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je 27. febuara ove godine donijela odluku o novom zaduženju Federacija BiH za 430 miliona KM.

Vlada Federacije BiH se hvali kako je ovogodišnji federalni budžet rekordan, no nije saopćila činjenicu da će se budžet povećati zaduživanjem na domaćem i međunarodnom trzištu kapitala. Inače, kapitalne investicije ove godine iznose svega 19 miliona KM!

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...