NA SUDU BiH U SARAJEVU: Nastavak suđenja Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, Tužilaštvo predstavlja...

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

  • Vijesti

  • 17. Apr. 2024  17. Apr. 2024

  • 0

Pred Sudom BiH danas će biti nastavljeno suđenje predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Dodikov advokat Goran Bubić rekao je da čekuje nastavak suđenja na kojem će Tužilaštvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza.

- Odbrana je pripremila prijedlog svojih dokaza, o kojima će Sud BiH odlučivati nakon što Tužilaštvo BiH izvede svoje dokaze, rekao je Bubić ranije.

Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, da bi na nastavku suđenja Lukiću i Miloradu Dodiku Tužilaštvo BiH trebalo da predstavi svoja dva svjedoka i provede svoje materijalne dokaze.

Nastavak suđenja pred Sudom BiH predviđen je u 13 sati, objavljeno je na sajtu tog suda.

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...