GSS KS IZDAO UPOZORENJE ZA PLANINARE: Imali smo već nekoliko interevencija na Trebeviću...

Oprez prilikom aktivnosti u prirodi.

  • Vijesti

  • 17. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 0

S obzirom na to da dolaskom proljeća raste broj posjetilaca planina i prirode uopšte, Gorska služba spašavanja Kantona Sarajevo izdala je preporuke za sigurniji boravak na otvorenom.

Njihov poziv na oprez prenosimo u cjelosti: "Poštovani planinari, biciklisti i avanturisti koji posjećujete planine, s obzirom na to da je proljeće i da su lijepi dani ispred nas, a već smo imali nekoliko intervencija na Trebeviću, molimo vas da obratite pažnju na izuzetno bitne savjete, koji vam mogu spasiti dan i spriječiti posljedice.

1. Svaku aktivnost prilagodite svojoj fizičkoj spremi!

2. Na aktivnosti uvijek idite u društvu!

3. Ponesite dovoljno hrane i vode.

4. Napunite mobilne uređaje.

5. Koristite isključivo markirane planinarske i biciklističke staze

6. Odjeću i obuću prilagodite aktivnostima i vremenskoj prognozi

– Posebnu pažnju skrećemo roditeljima maloljetnih biciklista da vode računa o sigurnosti djece tokom aktivnosti, obzirom da je veliki broj biciklističkih, šumskih staza, na našim planinama izazovan. Planine oko našeg grada obiluju predivnim stazama za početnike i iskusne avanturiste, kako za planinare, tako i za bicikliste i pozivamo vas da što više vremena provodite na čistom zraku, poduzimajući sve gore navedene mjere opreza.

Dežurni broj GSS Kantona Sarajevo je dostupan 24 sata: 061 101 022 – stoji u saopštenju Gorske službe spašavanja."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...