TOTALNA RASPRODAJA: Porezni ured prodao zaplijenjenu imovinu za...

Istog dana bila je zakazana i direktna prodaja zaplijenjene imovine poreznog obveznika - dužnika „Rad putevi“ d.o.o Bihać, za koju nije bilo zainteresiranih ponuđača.

  • Društvo

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

U postupku prinudne naplate na prvoj javnoj aukciji Kantonalni porezni ured Bihać je izvršio javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika-dužnika „As Gradnja“ d.o.o Velika Kladuša, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata su tri teretna motorna vozila i jedna radna mašina za ukupno 107.080 KM. U toku javne aukcije ponuđači su se nadmetali u više krugova, pa je za  ponuđenu imovinu koja je bila predmet prodaje postignuta veća cijena od početne.

Kupci su taj iznos u zakonski ostavljenom roku u cijelosti uplatili na račune dužnih javnih prihoda poreznog obveznika - dužnika.

Istog dana bila je zakazana i direktna prodaja zaplijenjene imovine poreznog obveznika - dužnika „Rad putevi“ d.o.o Bihać, za koju nije bilo zainteresiranih ponuđača.

 - Porezna uprava Federacije BiH poziva sve porezne obveznike da blagovremeno izmiruju svoje porezne obaveze, da ih dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima. U suprotnom, Porezna uprava Federacije BiH u svim slučajevima neplaćanja dužnih obaveza vrši obračun zateznih kamata po stopi od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i troškova prisilne naplate od pet posto, te zapljenu i prodaju zaplijenjene imovine - saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...