OD SVIH NAŠIH SELEKTORA, NIJEMCI NAJBOLJE POZNAJU BARBAREZA: "Vraća se na veliku scenu"

Odigrao je ukupno 330 takmičarskim utakmica u njemačkom gornjem domu. Bivši napadač je postigao 96 pogodaka i 71 asistenciju.

  • Sport

  • 17. Apr. 2024  

  • 1

Sergej Barbarez nogometno ime je stekao u Njemačkoj, zato nije iznenađenje da su se i tamošnji mediji raspisali o tome da će bivši igrač Herthe, Bayera, Hamburga... uskoro preuzeti mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Nogometna reprezentacija BiH dobit će novog selektora. Poznato lice Borussije Dortmund vjerovatno će uskoro preuzeti vodstvo. Bio bi to njegov prvi posao kao trener. Barbarez će uskoro naslijediti Savu Miloševića koji je morao otići u nakon neuspjelih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine", piše Ruhr24 i konstatira da su "istočni Evropljani pozvali na novi početak", prenosi Raport.ba.

"S bivšim profesionalcem BVB-a Barbarezom na čelu, konačno bi se ponovno trebali kvalificirati za veliki turnir. Bosanci su to uspjeli samo jednom u svojoj historiji - na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine", piše ovaj portal.

Navode da "činjenica da je odabran Barbarez na prvu se čini iznenađujućom jer 52-godišnjak nema nikakvog trenerskog iskustva".

Otkako je završio karijeru u ljeto 2008. oko njega je tiho. Bivši golgeter potom je sporadično radio kao TV stručnjak, a izgradio je i reputaciju dobrog pokeraša.

o, sada se čini kao da se trostruki bosanskohercegovački nogometaš godine vraća iz penzije. Sam Barbarez potvrdio je medijske napise", navodi Ruhr24.

Podsjećaju da je Barbarez kao igrač nasrtupao za razne bundesligaške klubove - Nosio je dresove Hannovera 96 ​​(1992/1993), Union Berlina (1993/1996), Hanse Rostock (1996/1998), Borussije Dortmund (1998/2000), Hamburga (2000/2006) i Bayer Leverkusena (2006/2008).

Odigrao je ukupno 330 takmičarskim utakmica u njemačkom gornjem domu. Bivši napadač je postigao 96 pogodaka i 71 asistenciju.

Čuveni Kicker naglašava: "Sergej Barbarez proslavio se u Bundesligi, ali oko njega je tiho otkako je završio karijeru. Sada se vraća na veliku scenu.".

KIcker navodi da je Barbarez nakon sezone 2007/2008. završio profesionalnu karijeru u 36. godini i najavio da želi dobiti trenersku licencu.

"Ali, on nije bio nigdje trener; Barbarez se sporadično pojavljivao kao TV stručnjak, a također je postigao određenu slavu kao igrač pokera", podsjeća Kicker.

No sada se sada 52-godišnjak vraća nogometu i bit će novi selektor Bosne i Hercegovine.

"Ugovor još nije potpisan jer još treba razjasniti neke detalje. No, predsjednik saveza Vico Zeljković već je otkrio da je Barbarez od svih mogućih kandidata najbliži mjestu selektora”, prenosi Kicker i podsjeća da će "Zmajevi" u predstojećoj Ligi nacija rivali Njemačke i da će 121. oktobra ugostiti Nijemce.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...