IVICA PULJIĆ OTKRIVA: "Rusija i Srbija će pokušati promijeniti tekst nacrta rezolucije" (VIDEO)

Puljić najavljuje da će biti dramatično.

  • Vijesti

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

Večeras po našem vremenu u 22 sata počinje prezentacija nacrta rezolucije o genocidu počinjenom u Srebrenici 1995.

Dugogodišnji novinar i dopisnik Al Jazeera Balkans iz Washingtona Ivica Puljić javio se iz Zgrade UN-a za Oslobođenje i prokomentarisao večerašnju prezentaciju.

"Tada će predlagači i sponzori sjesti zajedno, kao i brojni predstavnici misija, da napomenem njih ima 193. Njemačka i Ruanda, odnosno njihove Misije, predstavit će rezoluciju, a naravno tu će biti bh. ambasador pri UN-u Zlatko Lagumdžija, ali i predsjedavajući Predsjedništva Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Sve će se odvijati iza zatvorenih vrata i to je službeni protokol. Vidjet ćemo kako će to proći. Na ovakvim skupovima iza zatvorenih vrata, kada je u pitanju prezentacija neke rezolucije, ima dosta diplomatske bitke, oštrih riječi, protukandidata. Budite uvjereni da će danas Rusija i Srbija, sa nekim od svojih prijatelja u svijetu, pokušati promijeniti tekst nacrta rezolucije. Rusija zapravo ima jedan amandman koji bi željela nametnuti na tekst rezolucije koji se veže uz Gazu", rekao je Puljić i dodao da će, u svakom slučaju, biti dramatično na ovom skupu.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...