TOTALNI POTOP: Sad je jasno koja je stranka najveći gubitnik izbora u Hrvatskoj

Imali su 18 zastupnika u prošlom sazivu Sabora - sad neće imati ni jedan.

  • Regija

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

Nakon drugih izlaznih anketa HDZ se čini kao relativni pobjednik izbora, Rijeke pravde su sasvim sigurno druge, a kao najvećeg dobitnika možda bi se moglo prozvati stranku Možemo! koja bi trebala dobiti 10 mandata. To je tri više nego što su dobili na izborima 2020., na koje su izašli kao dio zeleno-lijeve koalicije.

Jednako velik dobitnik je i Most koji bi imao 11 mandata, također tri više nego 2020.

Zato je najveći gubitnik ovih izbora neosporan - riječ je o stranci Socijaldemokrati, koja je nastala odvajanjem i izbacivanjem nezadovoljnih SDP-ovaca. Oni su u prošlom sazivu Sabora osnovali i svoj klub koji je brojao čak 18 članova.

Sada, kako se čini, neće imati ni jedan. Naime, ankete kažu da ne prolaze prag ni u jednoj izbornoj jedinici.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...