IZBORI ZA HRVATSKI SABOR: U Bosni i Hercegovini sva birališta zatvorena na vrijeme

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasali su za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.

  • Vijesti

  • 17. Apr. 2024  17. Apr. 2024

  • 0

U Bosni i Hercegovini na vrijeme su zatvorena sva birališta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, a izbori su protekli u najboljem redu i bez ijednog incidenta, potvrdio je za Fenu generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić, javlja FENA.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasali su za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.

"Biračko mjesto u Mostaru, kao i sva ostala u BiH zatvorena su točno u 19 sati. Izbori su pretekli u najboljem redu i bez ijednog incidenta. Također, nije bilo nikakvih prigovora ni primjedbi", kazao je Babić.

Konzul je čestitao građanima što su iskoristili svoje aktivno biračko pravo da utječu na, kako kaže, politička zbivanja i da preko svojih izabranih zastupnika mogu artikulirati svoje interese.

U Bosni i Hercegovini aktivno je bilo registrirano 222.3000 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) i u Tuzli (2.175).

Birališta u Bosni i Hercegovini za parlamentarne izbore u Hrvatskoj bila su otvorena dva dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...