OŠTRA REAKCIJA DŽEMALA SMAJIĆA: "To što "Trojka" radi zove se kapitulacija, premijeru nemojte nas više ponižavati"

Istakao je da Bosna i Hercegovina nije imala gore političare od Dejtona do danas, a koji su ama baš sve prepustili Dodiku i Čoviću.

  • Politika

  • 17. Apr. 2024  17. Apr. 2024

  • 4

Poznato je da u politici emocije nisu saveznik, ali ovo što radi premijer FBiH Nermin Nikšić i vladajuća "Trojka" sa podaničkim odnosom prema rušiteljima BiH, prije svega Miloradu Dodiku, prelazi najtolerantnije linije strpljenja i izaziva bijes kod građana koji vole ovu državu, naveo je Džemal Smajić iz Stranke za BiH, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u reakciji nakon današnjeg sastanka partnera u državnoj vlasti u Istočnom Sarajevu.

"Ne postoji zahtjev negatora genocida, otvorenog ruskog igrača i destabilizatora Balkana i BiH Milorada Dodika, a da ga "Trojka" nije udovoljila. Zašto se uopće moralo pristati na današnji sastanak ako se prije toga nije uspjelo doći do rješenja od kada su došli na vlast 2022. godine? Zato što se Nikšić, Konaković i Forto boje da izgube fotelje. Zato što se boje kao osobe, jer njihov strah pred kamerama se ne može sakriti.

Nije kompromis gospodo iz "Trojke" kada za ove dvije godine nemate nijedan jedini zahtjev, pa da dođete do kompromisa, nego to što vi radite se zove kapitulacija. Nemojte varati javnost da je evropski put nagrada nama patriotima BiH, za isporuke koje ispostavljate Dodiku i Čoviću. Valjda je evropski put nagrada svima, a ne samo onima koji vole ovu zemlju. Najgore je što gazite naše dostojanstvo i ispadate obične naivčine u raljama vukova", kazao je Smajić.

Istakao je da Bosna i Hercegovina nije imala gore političare od Dejtona do danas, a koji su ama baš sve prepustili Dodiku i Čoviću.

"To se kao što vidimo dešava i onda kada ih niko ne prisiljava na takve poteze. Premijeru, nemojte nas više ponižavati, ako već ne znate dići glavu i sačuvati minimum ponosa svoje zemlje koju, nažalost, trenutno predstavljate", rekao je Smajić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...