KO SE BOJI ZIME JOŠ: Evo šta kažu iz "Toplana", hoće li nastaviti sa grijanjem u Kantonu Sarajevo

Dnevni režim rada kotlovskih postrojenja će prvenstveno zavisiti od temperature vanjskog zraka.

  • Vijesti

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 0

S obzirom na to da se još uvijek nisu stekli uslovi za završetak sezone, a imajući u vidu temperature vanjskog zraka i u narednim danima, KJKP „Toplane – Sarajevo“ nastaviti će sa grijanjem u Kantonu Sarajevo.

Kako je iz Toplana pojašnjeno, Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije je propisano da sezona grijanja završava nakon što se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg zraka viša od 12 stepeni, a prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najranije do 15. aprila naredne godine, a najkasnije do 15. maja.

Dnevni režim rada kotlovskih postrojenja će prvenstveno zavisiti od temperature vanjskog zraka.

Aprilski računi korisnicima će biti fakturisani u skladu sa važećim Tarifnim sistemom KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo – kazali su za Fenu iz Toplana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...