PALESTINA POSLALA ZAHTJEV ZA IZBACIVANJE IZRAELA IZ FIFA-e: "Cijela fudbalska infrastruktura u Gazi uključujući..."

(...) historijski stadion Al-Yarmouk, koji su izraelske okupacione snage pretvorile u koncentracioni logor, uništena je ili ozbiljno oštećena.

  • Sport

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 0

Palestinski fudbalski savez (PFA) pozvao je Međunarodnu federaciju fudbalskih asocijacija (FIFA) da izbaci Fudbalski savez Izraela iz ove fudbalske organizacije zbog izraelskog kršenja ljudskih prava u Pojasu Gaze, prenosi Anadolija.

U pisanoj prijavi FIFA-i, Palestinski fudbalski savez tražio je ukidanje članstva Fudbalskog saveza Izraela u FIFA-i s obrazloženjem da nije poduzeo potrebne korake protiv diskriminacije i rasizma u izraelskoj ligi kao i kršenja ljudskih prava koji su uslijedili nakon napada koje je Izrael pokrenuo poslije 7. oktobra.

"Cijela fudbalska infrastruktura u Gazi, uključujući historijski stadion Al-Yarmouk, koji su izraelske okupacione snage pretvorile u koncentracioni logor, uništena je ili ozbiljno oštećena", navodi PFA. U prijavi FIFA-i navedeno je da Fudbalski savez Izraela nije poduzeo potrebne korake protiv diskriminacije i rasizma u vlastitoj ligi, što predstavlja “direktno kršenje člana 3. Statuta FIFA-e”.

PFA je također kao primjer naveo objave na društvenim mrežama zvaničnika Fudbalskog saveza Izraela kojima “pokazuju snažnu podršku genocidu u Gazi”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...