PLANIRAO ATENTAT NA VOLODIMIRA ZELENSKOG: Muškarac iz Poljske uhapšen je pod optužbom da je bio spreman...

(...) pomoći ruskoj vojnoj obavještajnoj službi u navodnom planiranju atentata na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

  • Evropa

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 0

Ured poljskog nacionalnog tužitelja saopćio je da je Poljak, identificiran samo kao Pawel K., optužen da je bio spreman prenijeti informacije o sigurnosti aerodroma ruskim agentima te da je uhapšen u Poljskoj.

 Čovjek je bio u kontaktu s Rusima koji su izravno uključeni u rat u Ukrajini i očekivalo se da će prenijeti detaljne informacije o aerodromu Rzeszow-Jasionka u jugoistočnoj Poljskoj, u blizini granice s Ukrajinom, koja služi kao ulaz međunarodne vojne i humanitarne pomoći za Ukrajinu. Aerodrom je pod kontrolom američkih trupa, prenosi Jutarnji list.

Bude li proglašen krivim, muškarac bi mogao dobiti do osam godina zatvora, navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...