PRIJAVIO SE NA MOSTARSKI SAJAM GOSPODARSTVA S TRI NEPOSTOJEĆE FIRME: Amir Gross Kabiri poručio Čoviću i Plenkoviću kako on diktira procese

Ako je posjet ove delegacije bo slučajan Kabirijevom štandu, tj klasična pomno planirana sačekuša Kabirija, što je vrlo vjerojatno, onda možemo potvrditi da ni Plenković ni Čović nisu dorasli Kabiriju.

  • Politika

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 1

Najveća imena politike jedne države, obilježavaju jednu eru života te države i građana, zasigurno ostavljaju duboki politički, ekonomski, socijalni, kulturni i državotvorni trag za vrijeme svoga mandata, jer su državnici ti koji oblikuju karakter, sadržaj i formu te države u svome mandatu, te kao takvi dio su povijesti jedne države- te ih ako ništa drugo wikipedija nikada neće izbrisati, jer su postojali i ostavili su svoj povijesni trag. Taj trag može biti pozitivan a može biti i tragičan, piše OTPOR media.

Mi čitamo između redova, te nam je žao što drugi koji se zovu mediji za šaku škuda prenose plaćene objave i ono što im se servira, a na štetu je i države i naroda koji žive u njoj. Takve ne zanima istina, neovisnost, već zarada i profit. Istinu, suštinu, srž koja je satkana između redova, gordo i ponosno Mi, prenosimo uz činjenice, svekolikome puku, da sazna, spozna, stvori reakciju i djeluje. Svi smo mi u začaranom krugu, obmanjeni, prebačeni u paralelnu stvarnost, te sve što nam serviraju gutamo kao gladne ribe mamce u mutnoj vodi.

U Utorak 16.04.2024. na dan otvaranja Mostarskog sajma, a objavili su klix.ba, bljesak info, te sam A.G. Kabiri, najveći predstavnici dvije države: Premijer RH gosp Plenković, predsjednik HDZ BIH gosp Dragan Čović, predsjedavajuća Vijeća Ministara BiH gđa Borjana Krišto, svjesno, namjerno, organizirano tj po unaprijed definiranom protokolu, ili je ipak ovo bila „sačekuša Kabirija – posjetili su štand MTA Grupacije, tj samog Amira Gross Kabirija, gdje kako mediji i sam Kabiri prenosi, gosp Kabiri im je održao kratku prezentaciju tj plaćenu lekciju ispiranja mozga i lobiranja isključivo sve usmjereno na hrvatskog premijera gosp Plenkovića.

Ako je posjet ove delegacije bo slučajan Kabirijevom štandu, tj klasična pomno planirana sačekuša Kabirija, što je vrlo vjerojatno, onda možemo potvrditi da ni Plenković ni Čović nisu dorasli Kabiriju.

Da je na štandu bila mučna atmosfera – navedeno se vidi po ekspresiji Čovića, Dalfine Bošnjak i Borjane jer slike pokazuju da je atmosfera nikakva, kisela i bljutava, ali oni trpe slušaju Kabirija.

alt

Suština prezentacije Kabirija jeste: Uložite, investirajte i omogućite mi da ta cijev plina dođe do Aluminija, da još koju stotinu mil KM ili EUR „JA“ zaradim na vašoj imovini, a trošak imovine vi plaćajte, a od moje zarade kao i do sada mnogima će dobro biti.

Već drugi put uzastopno, lani, pa i ove godine, gosp Premijer Plenković po protokolu Mostarskog sajma ili po modelu sačekuše Kabirija obilazi štand Amira Gross Kabirija, zadržava se na njemu i sluša kojekakve prezentacije ispiranja mozga. Ali sve te ideje, strategije koje uđu u isprani mozak, ako budu realizirane, mogu i jesu biti pogubne pogotovo za nas Hrvate, ma ne samo Hrvate već je pogubnost i za Državu.

Velika enigma, čuđenje, te nevjerica jeste kako je Dragan Čović koji je dokazao i prikazao da je Kabiri njegova najveća sistemska greška njegove političke karijere, njegova omča oko vrata, njegov propust, njegov auto gol, pregeo i pristao da dođe na štand Kabirija i da mu se pokloni te još da ga sluša dok ovaj prezentira.

Da je Plenković iole mudar, častan, čestit i pošten, kako lani tako i sada zobišao bi Kabirija i njegov štand u širokom luku, međutim, Plenković dokazuje ili neobjašnjivu interesnu podčinjenost Čoviću, ili je stvarno nezreo, naivan, obmanjen i izmanipuliran kao malo dijete – mada ne postoji izlika da političar toga kalibra može pasti tako nisko na polju obmane.

Da su dvojica velikana Hrvatske politike obmanjeni, poniženi, da su im stavljene magareće uši od strane Kabirija, slike govore više od riječi:

alt

Kabiri je unaprijed pripremio fotografe da fotografiraju da može sebe promovirati sa velikanima njemu najbitnijih političara i to je odmah objavio na MTA i Aluminij facebook stranicama. Platio je i članke u medijima koji znači za šaku škuda prenose kako Kabiri ima podršku Hrvatskih političara dvije države.

Ono što bode u oči to je sljedeće: Vidite natpisa iza na panou iza Plenkovića, Čovića i Krišto. Iza Čovića je napisano Tehnološki otpad, iza Plenkovića je napisano Post-Production Otpad (Otpad nakon proizvodnje), iza Borjane piše Sortiranje otpada. A s Kabirijeve strane od njegovih ljudi je Motivacija za cirkularnost.

Dakle Kabiri je motivator za cirkuliranje tog otpada. Židovi inače u svemu gledaju simboliku, fotografijama šalju poruke a Kabiri je tu posebno opsjednut simbolizmima.

alt

Tako da u ovim fotografijama nema slučajnosti. Fotograf je fotografirao točno ono što je trebao i pod kutem kojim je trebao. Da nije ovo bila namjera fotograf bi pazio na detalje i fotografirao s druge strane i pod drugim kutem. Poslao je poruke. On je Gross (Veliki), on diktira procese a svi drugi su za njega otpad. Živi u svom svijetu obmane, laži i manipulacija. Kao što mu je i prikazani pozitivni poslovni rezultat za 2023. godinu.

Osoba desno od Kabirija je Ernest Grin, inače predstavnik Galit Peleg u BiH, njihova materijalizirana ekspozitura ambasade u BiH. A taj Ernest Grin je sarajlija, pa je upitno je li on 100% samo Amirov ili je od Peleg zaposlenik. Pitanje je i da li ima igdje u svijetu da ambasada jedne države u drugoj državi ne promiče diplomaciju i suradnju te dvije države već isključivo radi i lobira za interes jednog pojedinca svojeg državljanina kojem je na nezakonit način dana najpotencijalnija imovina te države. Da tako je- diplomacija Izraela svim silama preko Peleg po cijenu zatezanja i rušenja diplomatskih odnosa sa BiH, projekt Kabirija želi da podrži, sačuva- jer su tu interesi financijski- (Gross)- veliki.

U svemu ovome, pitanje je naivnosti Čovića, jer ne jednom već desetke puta ga je Kabiri nasamario, prevario, osramotio, doveo mu političku karijeru do usijanja, ali ova greška i propust Čovića dokazuje da upravo ono što je Kabiri i htio i želio, a prikazao kroz simbolizam fotografija.

Kabiri se lani kao i i ove godine prijavljuje na Mostarskom sajmu sa nepostojećim poduzećima – laž, obmana, manipulacija

Na stranici mostarskog sajma https://www.mostar-fair.com/bs/izlagaci, Kabiri je prijavljen na Mostarski sajam kao:

-ALUMINIJ
-MT ABRAHAM GROUP
-HUB

Sva tri ova subjekta su nepostojeća – pa se pitamo tko vodi Protokol Plenkovića, a tko Čovića tko su im savjetnici, tko im provjerava sa aspekta rizika, gdje idu kuda se kreću, sa kim će se sastati, pa zar nije poniženje da Premijer jedne države „kao mali ludi“ tj sa nataknutim magarećim ušima hoda među stotinama sajamskih štandova, dopušta da ga vodaju, vuku za nos i dovedu do bjelosvjetskog manipulatora na štand nepostojećeg pravnog subjekta, da mu taj lobira i ispire mozak o kvazi i lažnim projektima, u cijelosti lažno predstavlja na sajmu.

Pa sjetimo se da je prošle godine cijeli sajam bio u sjeni Kabirija, koji je mazohistički nastupao, prezentirao sebe, prezentirao brojne projekte, potpisao brojne ugovore, sva svita i elita iz 5 država kao i sva naša javnost su se divili i pričali te pisali – o izraelskom svjetskom čudu koje je došlo u Mostar i Aluminij. Gdje su sada svi ti projekti – nema ih. Sve bilo predstava za javnost.

Činjenica je da Amir Gross Kabiri ima registrirano poduzeće Aluminij industries doo koje je uzelo u zakup imovinu Aluminija i tu imovinu Kabiri koristi za proizvodnju. Taj subjekt Aluminij industries doo nije prisutan na sajmu prema listi i popisu izlagača.

Na popisu Izlagača je Aluminij – to je Mostarski Aluminij koji idalje vegetira i postoji kao pravni subjekt – te mu je sva djelatnost ubiranje najamnina od Kabirija i taj Aluminij je u vremenu najma već 63 mil KM akumuliro gubitaka i cca 160 mil KM gubitaka po osnovu zateznih kamata vjerovnika. Taj Aluminij nije prisutan na sajmu., ali je na popisu izlagača, a Kabiri ga je stavio na listu.

Na listi Izlagča je pod slovom „H“ izlagač koji se zove HUB. Ne znamo ali pretpostavljamo da je i to varka Kabirija, jer Kabiri ima poduzeće Le Club de social doo ili Društveni klub doo, u sklopu kojeg djeluje i njegov muzej ili galerija koja se zove The HUB OF FINE ARTS, mada ova dva subjekta nisu prijavljeni kao izlagači. Znači izlagač HUB na sajmu je fake izlagač.

Kabiri se prijavio na Sajam i kao MT ABRAHAM Group, mada ni taj subjekt pravno ne postoji, postoji u Izraelu ali U Mostaru ne postoji. Ali dokazano je da se iz Izraela MT Abraham Grupa nije prijavila kao izlagač. Kabirijeva obmana je da sve svoje skrivene i otkrivene pravne subjekte stavlja pod kišobran Grupacije MT Abraham Group – što je obmana.

Postoji jedno poduzeće kojem je Kabiri vlasnik i zove se MT ABRAHAM GROUP DOO MOSTAR- koje nije na popisu liste izlagača.

To poduzeće je za dvije godine akumuliralo 430 000 KM gubitka, nema prihoda, nema zaposlenih znači poduzeće treba u stečaj ići. E taj MT Abraham mostarski sigurno nije prisutan na Sajmu, ali jeste ovaj Izraelski, ali ovaj Izraelski da bi bio Grupa sa Kabirijevim mostarskim poduzećima mora imati vlasničku poveznicu – na žalost nema je – te mostarska Kabirijeva poduzeća nisu nikako dio grupe Kabirijevih neprofitnih udruženja u Izraelu.- tako da je sve ovo obmana a Kabiri je prisutan na sajmu kao fizička osoba sa nepostojećim pravnim subjektima koje je prijavio.

Kabiri je zapetljao, a što mu je i cilj da nitko ne može shvatiti tko koga tu **be.

Postoje greške koje se ne opraštaju!!! Šta je gosp Premijeru Plenkoviću pitamo se, je li on toliko naivan, toliko nesposoban pa dovodi sebe i svoju diskreditaciju do neslućenih razmjera – ili je sve to dio velikog plana. Ako je dio velikog plana onda „kuku nama….“

Pa za Boga Miloga, dragi Andrej, ti vrlo dobro znaš da si TI, tj Vlada RH vlasnik tj suvlasnik Aluminija d.d.. Znaš da već 25 g imaš svoga predstavnika u Nadzornom odboru Aluminija d.d., znaš da je to tvoje poduzeće, poduzeće Vlade RH, a nije riječ o bilo kakvom poduzeću već o gigantu, stupu i temelju ekonomije, razvoja, prosperiteta Hercegovine i Hrvata u F BiH. Andreje, znaš da taj Kabiri kojem dvije godine dolaziš na štand, na noge je na imovini, tehnologiji Aluminija zaradio cca 45 mil EUR,- te većinu te zarade iznio iz države, pretvorio u stanove, kuće, umjetnička djela te napunio inozemne račune, a mogao je to tvoj Aluminij zaraditi Andreje i restruktuirati se . Dvije godine dolaziš u Mostar činiš istu grešku, zašto nisi posjetio svoj Aluminij, a upoznat si da tvoj i naš Aluminij zbog Kabirija tone u gubitke desetine mil KM, a to je do sada 63 mil KM čistog gubitka plus 160 mil KM zateznih kamata vjerovnicima. A ti Andreje dolaziš na mjesto zločina i diviš se manipulacijama Kabirija, koji ti priča o svojim planovima, koje će stvoriti i napraviti na tvom umirućem poduzeću. Zašto nisi pitao Kabirija da te odvede do proizvodnje u Aluminiju, da porazgovaraš sa njegovim radnicima koji će ti reći da 90% vremena proizvodnja ne radi, ne mjesecima, već kvartalima, te da shvatiš da i Kabiri propada, ali on ne shvata da propada po cijenu života te hoće i želi da zadrži Aluminij koji je dobio na kriminalan način od strane Vlade F BiH zadržati za sebe. Dio Folklora koji je danas Kabiri uradio sa tobom, a u dogovoru sa nalogodavateljem koji te je doveo na njegov štand je pokušaj vraćanja integriteta Kabirija u svijetu visoke politike.

Da li ste posjetili Kabirijev štand po protokolu ili je sve slučajnost i dogodila se sačekuša Kabirija, nema veze- „mlijeko se prolilo“, on je pokazo svoju moć nad Vama a na panoima iza Vas je napisao šta misli o Vama.

alt

Kabiri tone u gubitke, ne proizvodi, a prethodnu dobit je razbalahao, potrošio i sklonio.. Pa za Boga miloga, nije visoka a ni niska politika kriva što on ne proizvodi, što propada, ali eto smatramo da se Kabiri bolje osjeća i mirniji je kada su ga posjetili politički moćnici Regije i klimali mu glavom. On to umjetnički medijski prikaže na način kako on to želi- svaka mu čast- u tome uspijeva.

Andreje progledaj, ako si to sve svjesno radio, nisi dostojan funkcije koju obnašaš a ni akademskih zvanja koja si stekao. Ovo je prst ili igla u oko svima nama, svakom Hrvatu u BiH, gdje dolaziš da pečatiraš i potvrdiš svaku nezakonitost i kriminal koji se veže za Kabirija, te za široki krug osoba: Uprava, NO Aluminij d.d., Vlada F BiH, HDZ BiH.

Andreje, ovo nisu propusti, ovo su greške nakon kojih nema povratka. O liku, djelu, događajima, detaljima, djelima, prijavama Kabirija i širokog kruga ljudi koji su u sve to omogućili sve znaš. Andreje ovo je Hrvatski glas iz Hercegovine koji treba da čuješ, i moraš ga čuti.

Svi bi mi Hrvati iz F BiH volili da je ovo ružan san, ali na žalost istina je. Tvoje poduzeće Aluminij d.d. Andreje, koje si i ti predao Kabiriju kroz procese koji se mogu svi dokazati kao kaznena djela, propada, propadaju svi Hrvati i građani sa njim.

Zašto dva puta Andreje, zašto dva puta ideš na štandove nepostojećih firmi a koje su pogrebnici tvoga poduzeća na kome je počivala ekonomija Hercegovine – odgovori prije svega svojim biračima – i mi smo birači predstavnika Sabora RH. Nemojte nam mazati oči, pomoći Hrvatima u BiH raznim donacijama i dotacijama za prozore vrata, fasade škola, za bolnice, za sveučilište za kazalište – Mi od toga nemamo koristi – jer ćemo svakako kao i do sada pobjeći u dijasporu – učinite bar jednom pravu i ispravnu stvar – vratite u svoje vlasništvo Aluminij dok ne bude kasno. Mi tražimo da živimo od svoga rada u svojim poduzećima, a ne da nam se ta poduzeća na kriminalan način poklanjaju strancima – kriminalcima, za koje ćemo raditi kao robovi. A vi još nam solite i dosoljavate rane, pa se dodvoravate takvim osobama i slušate sranja koja vam prezentiraju. Pali ste nisko da ne može niže.

Andreje, nema legitimnog predstavljanja Hrvata u BiH bez živoga puka. Hrvatski puk nestaje, nema ga, iseljava se upravo zbog ovakvih projekata koje vode Hrvati ili Hrvat a na štetu svih nas Hrvata. Zašto slijepo slušaš onoga koji te voda i pripinje gdje on želi. Ili si i ti Andreje zgriješio pa sve to moraš. Kada je u pitanju Aluminij nije više minut ili sekunda do 12. Veće je prošlo 12 poodavno, ali se još uvijek ima za spasiti ono što se može spasiti, zato je bitnije tebi, Vladi RH prvo, jedino i prioritetno spoznati grešku koju činiš ne dvije već 4 godine kada je u pitanju Aluminij, jer Aluminij u domaćim rukama, u domaćem izvornom vlasništvu može, bolje, jače i čvršće raditi nego pod Kabirijevim. Mada cjelokupni aranžman sa njim ne da je zakonski upitan nego je zakonski pogrešan. Pomoć Hrvatima u BiH kao i cijeloj F BiH od strane RH tj od Vlade RH do sada bi bila najveća i povijesna kada i ako spoznate svoju ulogu kao vlasnika Aluminija i vratite Aluminij u svoje vlasništvo i na raspolaganje.

Sve drugo, tj suprotno su igrokazi i folklori za javnost, koje evo vidite ima tko otkriti i ukazati vam na pogreške i tražiti da sistemske pogreške ispravite.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...