EVROPSKA LIGA: Roma eliminisala Milan, Leverkusen u polufinalu, Atalanta bolja od Liverpoola

Marseille je na svom terenu slavio protiv Benfice 1:0. S obzirom da je u prvom okršaju bilo 2:1 za Portugalce igrat će se produžeci.

  • Sport

  • 18. Apr. 2024  

  • 0

Odigrane su četiri utakmice Evropske lige, a dalje su prošli Roma, Bayer Leverkusen i Atalanta, dok će produžeci ili penali odlučiti posljednjeg putnika između Benfice i Marseillea

Roma je na ispunjenom Olimpicu dočekala Milan. Nakon što su prošle sedmice u gradu mode slavili 1:0, večeras su pred svojim navijačima pobijedili 2:1 golovima Mancinia i Dybale i sa ukupnih 3:1 izborili polufinale.

Treba spomenuti da su domaći od 31. minute igrali s igračem manje jer je isključen Celik. Ipak, brojčanu prednost gosti iz Milana nisu iskoristili. Pred kraj meča su samo smanjili rezultat.

West Ham je na svom terenu odigrao protiv novog njemačkog prvaka Bayer Leverkusena 1:1.

 ”Apotekari” u prvom dvoboju slavili 2:0 te nastavljaju nadmetanje u takmičenju koje je po rejtingu drugo u Evropi. Domaći su poveli golom Antonia u 13. minuti, poravnao je Frimpong u 89. minuti. Tako su Nijemci opet izbjegli poraz.

Atalanta je poražena na svom terenu od Liverpoola minimalnih 1:0, a jedini gol postigao je Salah sa jedanaest metara u 7. minuti. Ipak, u prvom meču u Engleskoj bilo je 3:0 za Atalantu koja sa ukupnih 3:1 putuje u polufinale.

Marseille je na svom terenu slavio protiv Benfice 1:0. S obzirom da je u prvom okršaju bilo 2:1 za Portugalce igrat će se produžeci.

alt

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...