ZASTRAŠUJUĆE PODRHTAVANJE TLA: Snažan zemljotres pogodio Tursku, urušila se zgrada, oštećene kuće…

Potresi su se osjetili i u susjednim provincijama.

  • Hronika

  • 19. Apr. 2024  

  • 0

Snažan zemljotres pogodio je centralnu Tursku izazvavši veću materijalnu štetu, ali nema vijesti o žrtavama, saopćila je tamošnja služba za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama.

U saopćenju agencije za upravljanje katastrofama navodi se da je zemljotres jačine 5,6 stepeni Richterove skale pogodio provinciju Tokat koja se nalazi na oko 450 kilometara istočno od Ankare.

Potresi su se osjetili i u susjednim provincijama kao što je Jozgat gdje je došlo do urušavanja dvospratne zgrade.

Prema riječima guvernera provincije Tokat Numana Hatipoglua, nekoliko kuća oštećeno je u selu Bugdajliju blizu Sulusaraja koji je prethodnog dana bio pogođen sa dva zemljotresa jačine 4,7 i 4,1 stepeni Richterove skale.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...