SKUP DODIKOVIH ULIZICA U BEOGRADU: "Odbrana Dodika je odbrana same Republike Srpske!"

"Proces protiv predsjednika RS i predložena rezolucija o Srebrenici, svjesni su koraci ka destabilizaciji i povećanju pritiska", kazali su učesnici skupa na iznenađujuće slabo posjećenoj tribini.

  • Mini market

  • 19. Apr. 2024  

  • 1

Proces protiv predsjednika Republike nije proces protiv Milorada Dodika, kako se želi predstaviti, već proces protiv Republike Srpske, njenih institucija i protiv Dejtonskog sporazuma, rečeno je na tribini pod nazivom "Proces protiv predsjednika Srpske kao kraj BiH" održavnoj u Beogradu.

Odgovor Republike Srpske mora biti čvrst i jasan, poručeno je sa skupa u Beogradu koji je organiziralo Predstavništvo RS u Srbiji na čelu Mlađenom Cicovićem.

"Proces protiv predsjednika RS i predložena rezolucija o Srebrenici, svjesni su koraci ka destabilizaciji i povećanju pritiska", kazali su učesnici skupa na iznenađujuće slabo posjećenoj tribini.

Milomir Stepić je kazao da se u slučaju sudskog procesa protiv Dodika radi o procesu protiv Republike Srpske.

"Ustvari radi se da se na svaki mogući način – od Srebrenice do pokušaja oduzimanja imovine, pa i sada pritiska na njenu čelnu ličnost, učini da se Srpska razvlasti, da ne znači ništa i da se polako ugasi", kazao je Stepić.

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci, kazao je da se radi o političkom procesu koji ima za cilj političku eliminaciju predsjednika Srpske, i, kako navodi, derogiranje institucija RS, a zarad ratnih ciljeva Alije Izetbegovića.

"Kolektivni Zapad je demonstrirao da je spreman da koristi različite forme pritisaka, da održi BiH u životu, ali su njihove akcije dodatno oslabile njene temelje", rekao je ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ.

"Vidimo da oni i te kako gube živce i sa Srpskom i sa predsjednikom Dodikom. Vrlo oštro je skoro Marfi zaprijetio predsjedniku Dodiku u nekom tvitu od prije par dana. Tu nema bijelih rukavica, to nije Bečka konvencija o diplomatskim odnosima – to je kolonijalna uprava koja kaže – budite spremni da nastradate", rekao je Vranješ.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, navodi da odbrana institucije predsjednika Srpske jeste odbrana i same RS.

"I njene ustavne pozicije u Dejtonskoj strukturi BiH i Dejtonskog sporazuma kao međunarodnog pravnog dokumenta prve vrste i u tome je prijeko potrebno razumijevanje, saradnja, saglasje, jedinstvo i sabornost svih srpskih političkih subjekata u Srpskoj", kazao je Cicović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...