RAPSODIJA TIMA SA PECARE: Široki Brijeg ubjedljivo savladao Igman, gostima "presudili" penali

Široki Brijeg će u narednom kolu, koje je na rasporedu sredinom naredne sedmice, gostovati na “Grbavici” kod Željezničara, dok će Igman novu priliku za bodove spasa tražiti protiv GOŠK-a na svome stadionu.

  • Sport

  • 20. Apr. 2024  

  • 0

Završen je prvi susret subotnjeg programa 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Igmana.

Na kraju utakmice više razloga za slavlje su imali Širokobriježani koji su sa 4:1 savladali Konjičane

Širokobriježani su agilnije ušli u utakmicu i već od početka nametnuli svoj tempo igre. I to im se vrlo brzo isplatilo, jer su u osmoj minuti došlo do vodstva. Mišić je šutirao i pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčava Kuprešak koji postiže pogodak za 1:0.

Nakon primljenog pogotka “probudili” su se i gosti iz Konjica. Igralo se više na polovini terena koja je pripadala Širokom Brijegu, ali bez konkretnih prilika.

Sredinom prvog poluvremena situacija na terenu se poprilično ujednačila i umirila. Igralo se uglavnom čvrsto i na sredini terena, bez ozbiljnih prodora prema bilo kojem golu.

Tek u 27. minuti bilježimo dobru priliku za Široki Brijeg kada Chinedu ne iskorištava dobru asistenciju Kuprešaka.

Potom su gosti iz Konjica uspostavili kontrolu nad igrom. Imali su više loptu u svom posjedu i pokušavali su ubačajima i dalekometnim šutevima da pronađu “rupu” u odbrani Širokog Brijega ali bez uspjeha, sve do 42. minute.

Tada je Janković, nakon asistencije Denkovića, lijepo šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio za izjednačenje – 1:1.

To je bilo sve što smo vidjeli u prvom poluvremenu na Stadionu “Bare” u Čitluku.

Drugo poluvrijeme su, za razliku od prvog poluvremena, bolje otvorili gosti. Najprije su u 48. minuti spriječili jednu dobru akciju Širokog Brijega, a zatim su u 53. i 56. minuti imali dvije dobre prilike preko Mešinovića i Hebibovića, ali pogodaka nije bilo.

Za to su vrlo brzo i kažnjeni. U 58. minuti Mišić je asistirao Chineduu koji pogađa za 2:1. Igman se nije ni oporavio od tog šoka, a uslijedio je novi. Mešinović je u šesnaestercu oborio Chinedua, Bandić je pokazao na bijelu tačku, a sa nje je sigurnim udarcem pogodio Mišić za 3:1. Pitanje pobjednika je riješeno pet minuta poslije, kada je Čubrilo srušio Benića i napravio novi penal, a njega je realizovao Ćavar za 4:1.

Time je, faktički, utakmica bila završena. Domaći su mirno sačuvali prednost do kraja susreta, dok su gosti, čini se, jedva čekali kraj.

Široki Brijeg će u narednom kolu, koje je na rasporedu sredinom naredne sedmice, gostovati na “Grbavici” kod Željezničara, dok će Igman novu priliku za bodove spasa tražiti protiv GOŠK-a na svome stadionu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...