KARDIOLOG SAVJETUJE: Kako da održite srce zdravim tokom ljetnih vrućina

Dok naša tijela rade na hlađenju znojenjem i preusmjeravanjem protoka krvi, naša srca imaju dodatni zadatak

  • Zdravlje

  • 21. Apr. 2024  

  • 0

Kako se ljeto bliži, rizici od zdravstvenih problema povezanih s vrućinom, poput toplinskih udara, iscrpljenosti i dehidracije, postaju sve izraženiji. Naš kardiovaskularni sustav posebno je osjetljiv na te izazove povezane s vrućinom.

Dok naša tijela rade na hlađenju znojenjem i preusmjeravanjem protoka krvi, naša srca imaju dodatni zadatak. Ovi uvjeti zahtijevaju posebnu pozornost na zdravlje kardiovaskularnog sustava. Stoga je kardiolog dr. Nilay Patel za TheHealthSite izdvojio sljedećih pet savjeta za održavanje zdravlja srca ovog ljeta.

  1. Ostanite dobro hidrirani.
  2. Mudro odredite vrijeme za vježbanje (najbolje rano ujutro).
  3. Ograničite unos alkohola i kofeina.
  4. Nosite laganu odjeću.
  5. Prioritizirajte kvalitetan san.

Osim ovih pet savjeta, dr. Patel također predlaže da prakticiramo mediteransku prehranu koja uključuje mnogo salata i voća. Ove osvježavajuće opcije ne samo da rashlađuju već i doprinose dobrobiti kardiovaskularnog sustava, zaključuje kardiolog.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...