STRANKA KOJU SU FORMIRALI PJEVAČI THOMPSON I MIROSLAV ŠOKORO: "Nismo trgovci foteljama i nećemo iznevjeriti hrvatski narod"

Oni ističu i da je tačno da ih "zovu sa svih strana"

  • Regija

  • 21. Apr. 2024  21. Apr. 2024

  • 0

Domovinski pokret, krajnje desna stranka i treća po snazi partija u Hrvatskoj oglasila se povodom brojnih spekulacija "na koju će stranu" - sa HDZ-om Andreja Plenkovića ili kontra.

"Domovinski pokret priprema ključne programske tačke koje su uslov za moguće dogovore.

Mi nismo trgovci foteljama i takav razgovor ne vodimo i odbacujemo", piše u njihovom saopćenju.

Oni ističu i da je tačno da ih "zovu sa svih strana"

"Ali budite sasvim sigurni da mi, ni pod koju cijenu nećemo iznevjeriti ne samo svoje birače, mi nećemo iznevjeriti hrvatski narod!", stoji u kratkoj objavi.

DP je ostvario iznenađujući uspjeh.

Stranka koju su prije skoro pet godina formirali pjevači Miroslav Škoro i Marko Perković Thompson u Sabor je tada ušla sa 16 zastupnika.

Sada su "pali" za samo dva i postali su "kingmakeri" - oni koji odlučuju ko će imati većinu za izbor nove vlade.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Hrvatske, objavio je da su već počeli pregovori s DP-om.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...