NAJAVLJENI SUSRETI NA VISOKOM NIVOU: Predsjednik Turske stigao u zvaničnu posjetu Iraku

Erdogan i Al Sudani održaće zajedničku konferenciju za novinare, a planirano je i potpisivanje brojnih sporazuma između dvije države.

  • Svijet

  • 22. Apr. 2024  

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u zvaničnu posjetu Bagdadu, glavnom gradu Iraka.

Erdogana su na Međunarodnom aerodromu u Bagdadu dočekali irački premijer Mohammed Shia' Al Sudani i drugi zvaničnici.

Delegaciju koju predvodi Erdogan čine, između ostalih, ministar vanjskih poslova Hakan Fidan, ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya, ministar odbrane Yasar Guler, ministar trgovine Omer Bolat, ministar energetike i prirodnih resursa Alparslan Bayraktar i šef Direkcije za komunikacije predsjednika Turske Fahrettin Altun.

Erdogan će se u okviru jednodnevne posjete u Bagdadu sastati s predsjednikom Abdulom Latifom Rashidom i premijerom Mohammedom Shia' Al Sudanijem.

Erdogan i Al Sudani održaće zajedničku konferenciju za novinare, a planirano je i potpisivanje brojnih sporazuma između dvije države, prenosi Anadolija.

Turski predsjednik će posjetiti i Erbil u okviru posjete Iraku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...