ZASTUPNICA ALMA KRATINA ZVONI NA UZBUNU: "Čovićev HDZ preko svojih pijuna iz Trojke nastavlja pohod na zauzimanje najvažnijih pozicija na nivou države i entiteta..."

-Što je najgore od onih koji su se lažno predstavljali kao snaga , koja svojim dolaskom ukida dosadašnje loše prakse , obrasce lošeg ponašanja i bahatog odnosa prema neistomišljenicima i građanima koji su ih birali, poručila je Kratina.

  • Politika

  • 23. Apr. 2024  

  • 4

Otužna i tragično je bilo posmatrati zastupnike trojke na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma pri glasanja o točkama dnevnog reda ,na kojem su očajnički skupljali većinu kako bi " donijeli plen" svom nalogodavcu, poručila je federalna zastupnica DF-a Alma Kratina.

-Isto su učinili i na sjednici Komisije za izbor I imenovanje održanoj prije parlamentarnog zasjedanja.

Uklonili su konačno remetilačke faktore iz Komisije,kolegice Dajanu Čolić ( Demokratka Fronta) i Edinu Gabelu( Stranka za Bosnu I Hercegovinu) a imenovali nove članove , Elzinu Pirić ( Pokret Demokratske akcije) i Petra Galića ( Hrvatski nacionalni pomak).

Ono što je posebno degutantno i licemjerno je pokušaj SDPa da zamjenom Damira Mašića , koji se u javnosti predstavljao kao protivnik liste za sudiju Ustavnog suda na kojoj bi bio samo jedan a ne svi kandidati sa liste uspješnih kandidata, stranačkim kolegom Senadom Subašićem sačuvaju nečiju tobožnju principjelnost .

Put za imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH , "najboljeg kandidata bez dana sudske prakse ", HDZ obezbjedi uz bezpogovornu podršku trojke sa jasnom opredjeljenošću da se ispune i ostale želje HDZa ,u vidu imenovanja njihovih kadrova na važne pozicije u koje " upru prstom".

Dodamo li ovome cirkusantiske performanse zastupnika Damira Nikšiča , na momente i vulgarne , propraćene smijehom i odobravanjem zastupnika HDZa I trojke ,u situaciji dok razmatramo ozbiljno narušenu sigurnosnu situaciju u Federaciji postaje potpuno jasno kolikom i stepenu bahatosti u Parlamentu svjedočimo.

Što je najgore od onih koji su se lažno predstavljali kao snaga , koja svojim dolaskom ukida dosadašnje loše prakse , obrasce lošeg ponašanja i bahatog odnosa prema neistomišljenicima i građanima koji su ih birali, poručila je Kratina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...