NAKON BRUTALNIH PRIJETNJI SMRĆU: Zastupnik Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Zbog glasanja o Kosovu upućene mu prijetnje smrću

  • Politika

  • 23. Apr. 2024  23. Apr. 2024

  • 2

Zastupniku u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Saši Magazinoviću dodijeljena je policijska zaštita nakon što je bio predmetom prijetnji na društvenim mrežama, saznaje Klix.ba.

Saša Magazinović koji je predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope našao se pod udarom dijela javnosti nakon što je glasao za prijem Kosova u Vijeće Evrope.

Između ostalih, kćerka Milorada Dodika i lice s američke crne liste Gorica Dodik je Magazinovića nazvala izdajnikom i "gadom".

"Saša Magazinović, izdajnik koji je danas glasao za prijem samoproglašenog Kosova u Vijeće Evrope. Ovakvoj gamadi treba zabraniti ulazak u Srbiju, zlo", napisala je Gorica Dodik.

Među komentarima koji su upućeni našli su se i oni koji su označeni kao prijetnja po život Saše Magazinovića. Jedan od korisnika je tako napisao "Kad će da ga roknu, zna li se šta". Drugi komentari su poručivali da je zaslužio metak i druge neprimjerene poruke.

Podsjećamo, prisutni članovi iz BiH tokom glasanja u Vijeću Evrope bili su Branislav Borenović (PDP), Sabina Ćudić (NS), Saša Magazinović (SDP) i Snježana Novaković Bursać (SNSD). Borenović i Novaković Bursać glasali su protiv prijema, dok su Ćudić i Magazinović podržali ulazak Kosova u Vijeće Evrope.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...