IMA LI PILOTA U AVIONU: Nenad Nešić i Milorad Dodik srbuju na putu za Rusiju...

U Sankt Peterburgu putuje i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin, kao i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

  • Vijesti

  • 23. Apr. 2024  23. Apr. 2024

  • 7

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik boravit će u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom bezbjednosnom forumu.

Na forumu će se putem video linka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Prema programu organizatora, učesnici sastanka bi trebalo da diskutuju o dva glavna pitanja agende, a to su "Obezbjeđenje informacione bezbjednosti u uslovima formiranja policentričnog svjetskog poretka: izazovi i mogućnosti" i "Očuvanje nacionalnog identiteta i tradicionalnih vrijednosti država svijeta kao neodvojivi dio održavanja međunarodne bezbjednosti, mira i stabilnosti". 

Planirane su i diskusije u okviru dva tematska okrugla stola i to na teme "Međunarodna saradnja u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija" i "Aktuelna pitanja zaštite stanovništva u uslovima vojnih sukoba i vanrednih situacija prirodnog i ljudskog porijekla".

Očekuje se da Internacionalni sastanak sutra otvori sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaj Platonovič Patrušev nakon čega će pozdravnu riječ putem video-obraćanja uputiti presjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

U delegaciji Republike Srpske je i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.

U Sankt Peterburgu putuje i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin, kao i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Image

Upravo je Nešić na društvenim mrežama objavio fotografiju iz aviona za Rusiju, pozirajući s Miloradom Dodikom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...