LAJČAK, KAO I OBIČNO, ŠTITI DODIKA: "Nije normalno da su bonske ovlasti i dalje u upotrebi!"

Lajčák je poručio liderima triju konstitutivnih naroda s kojima je imao priliku razgovarati da pokušaju pronaći domaće rješenje

  • Politika

  • 23. Apr. 2024  23. Apr. 2024

  • 4

Bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčák izjavio je da nije dobro ni normalno da su bonske ovlasti i dalje u upotrebi u Bosni i Hercegovini, gotovo 30 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma.

"To tako nije projektirano. Mi zaista trebamo promovirati demokratski izabrane lidere, demokratske procese i evropska međunarodna zajednica treba biti tu da pomogne, ali ne i da diktira", rekao je Lajčák za N1.

Naglasio je da je Evropska unija uvijek spremna podržati ono što proizvedu demokratski izabrani politički lideri. Lajčák je poručio političkim liderima sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini s kojima je imao priliku razgovarati da pokušaju pronaći političko rješenje koje je domaće.

"Mi trebamo promovirati demokratski izabrane lidere, demokratske procese i europska međunarodna zajednica treba biti tu da pomogne, ali ne i da diktira", naglasio je Lajčák.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...