SUMANUTE TVRDNJE PREDSJEDNIKA SRBIJE: „To dovodi do podjela unutar Bosne i Hercegovine, ne postoji vlasništvo BiH nad dokumentom koji je ambasador BiH pri UN-u Zlatko Lagumdžija…“

Borimo se do krajnjih fizičkih granica. Nemamo veću svetinju od Srbije, a nju branimo, kazao je očajni Vučić.

  • Regija

  • 24. Apr. 2024  24. Apr. 2024

  • 9

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Bošnjaci nemaju saglasnost unutar BiH o rezoluciji o Srebrenici, kao i o glasanju u Komitetu ministara Vijeća Evrope o članstvu Kosova, što dovodi do podjela u BiH.

-Nije postignuta saglasnost ni za rezoluciju o Srebrenici pa šta ih briga. Pošto je, pretpostavljam, bošnjački predstavnik u Savjetu Evrope, oni će ionako da glasaju kako njima padne na pamet i briga ih, rekao je Vučić.

On je kazao da ne postoji vlasništvo BiH nad dokumentom koji je ambasador BiH pri UN-u Zlatko Lagumdžija predao u UN.

- Nije ni pitao, naravno. Oni nemaju saglasnost unutar BiH. To znači podjele u samoj BiH, rekao je Vučić za RTS.

-Rezolucijom o Srebrenici otvara  se Pandorina kutija iz koje će izaći samo problemi i dodatne podjele u svijetu. Dan poslije toga će Rusi podnijeti zahtjev za rezoluciju kojom će se osuditi njemački genocid nad ruskim i sovjetskim narodom. I mi ćemo za to što su Nijemci uradili, i za to što su Hrvati uradili, i mnogi drugi, rekao je Vučić.

-Suština inicijative za donošenje rezolucije o Srebrenici je kolektivna osuda srpskog naroda i dodatni pritisak na jednu suverenu zemlju koja ima svoje institucije i nije samo faks mašina koja potpisuje sve što joj je naređeno, kazao je Vučić u još jednom pokušaju obmane javnosti.

Vučić je najavio da će se danas u New Yorku sastati sa predstavnikom Kine od koje očekuje snažnu podršku i sa najmanje 30 predstavnika pacifičkih zemalja, gdje, kako je rekao, Srbija nema dobru poziciju zbog propusta iz prošlosti.

-Ponosan sam kako se borimo danas. Borimo se do krajnjih fizičkih granica. Nemamo veću svetinju od Srbije, a nju branimo, kazao je očajni Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...