KOŠARAC PONOVO PRIJETI: "Djelovanje bošnjačkog političkog faktora imaće nesagledive posljedice po BiH, otvorili su Pandorinu kutiju"

U Srebrenici se dogodio strašan zločin, koji osuđujemo, žaleći zbog svih žrtava - naveo je Košarac

  • Politika

  • 24. Apr. 2024  24. Apr. 2024

  • 17

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac rekao je da je rezolucija o genocidu u Srebrenici "nastavak politike zasnovane na lažima i manipulacijama koja će se kao bumerang vratiti njenim kreatorima i sponzorima".

- Stotinu puta ponovljena laž neće postati istina, čak i da ovaj sramni pamflet bude usvojen. Unilateralno, neustavno i nezakonito djelovanje bošnjačkog političkog faktora imaće nesagledive posljedice po BiH. Otvorili su Pandorinu kutiju i moraće da snose odgovornost za nepoštovanje ustavnih nadležnosti i dejtonske strukture BiH, čime su doveli u pitanje opstanak ove zemlje - napisao je Košarac na Instagramu.

Dodao je da cilj ovog dokumenta nisu međunarodno pravo, mir i pomirenje, nije čak ni empatija prema žrtvama.

- Ovo je oružje u organizovanoj borbi bošnjačke politike i kolektivnog zapada protiv Srpske, Srbije i srpskog naroda. No, moraju znati da 'ko se mača lati, od mača i strada' - objavio je Košarac.

- Srpski narod neće prihvatiti teret koji mu ne pripada, uprkos nastojanjima da nas satanizuju i označe genocidnim. U Srebrenici se dogodio strašan zločin, koji osuđujemo, žaleći zbog svih žrtava. Stav o tome jasno su iskazali intelektualci i svjetski autoriteti za pitanja Holokausta i genocida, kada su istakli da se u slučaju Srebrenice ne može govoriti o genocidu i upozorili da se značaj termina 'genocid' ne pojeftinjuje - naveo je Košarac. 

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...