VJENČANJE U ŠATORSKOM NASELJU: Palestinci u Gazi ne dozvoljavaju da život stane

U Rafahu organizovano vjenčanje za mladence kojem su prisustvovali brojni Palestinci.

  • Šareni svijet

  • 24. Apr. 2024  24. Apr. 2024

  • 0

Palestinci u Pojasu Gaze već sedam mjeseci izloženi su svakodnevnim brutalnim napadima izraelske vojske u kojima je dosad ubijeno više od 34 hiljade ljudi, većinom žena i djece.

Međutim, stanovnici Gaze, koliko god bilo teško u ratnim uvjetima, ne dozvoljavaju da život stane i bore se na razne načine da odole izraelskim napadima i blokadi palestinske enklave.

Tako je u šatorskom naselju u Rafahu organizovano vjenčanje za mladence kojem su prisustvovali brojni Palestinci.

Porodica Abu Anza, koja je morali izbjeći u Rafah na jugu Pojasa Gaze zbog strašnih napada izraelske vojske na Khan Younis, organizovala je vjenčanje za kćerku Ranu, navodi Anadolija.

Skromno vjenčanje održano je u improviziranim šatorima, ali to nije spriječilo rodbinu mlade i mladoženje i njihove prijatelje da se zajedno raduju ovom posebnom trenutku za mladence.

Veselju su se posebno radovali mališani koji su pjevali pjesme s drugima kako bi poželjeli sreću mladencima koji su odlučili da žive zajedno uprkos teškim ratnim uvjetima u kojima se nalaze.

Palestinci u Gazi ne dozvoljavaju da život stane: Održali vjenčanje u šatorskom naselju v.aa.com.tr/3201298

Objavljuje Anadolija BalkanSrijeda, 24. travnja 2024.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...