DODIK PROZVAO I KOMŠIĆA: "Igranka muslimana obiće se o glavu BiH, trebamo ozvaničiti mirni razlaz"

Dodik je na svom nalogu na društvenoj mreži X objavio da su "odmetnute strukture bosanskih muslimana davno izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja."

  • Politika

  • 25. Apr. 2024  

  • 23

"Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Еvrope na kraju će se obiti o glavu samo BiH", rekao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

Dodik je na svom nalogu na društvenoj mreži X objavio da su "odmetnute strukture bosanskih muslimana davno izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja." "Možda Komšić misli da je uspio nešto da napravi jer je ostao suzdržan, ali to suštinski ništa ne mijenja, osim što je jasna poruka nama u Republici Srpskoj da su javno pokazali da je sve što radimo da sačuvamo našu ustavnu poziciju ispravno i jedino moguće u uslovima stalnog podmetanja i pokušajima rušenja Republike Srpske i zaobilaženja u procesu odlučivanja jednostranim djelovanjem", navodi Dodik.

"Sve njihove akcije i licemjernost po pitanju tzv. Kosova", Dodik kaže da otvaraju nove perspektive za Republiku Srpsku, "pa više nije tako neuobičajeno reći i očekivati da Republika Srpska uradi isto."

"Mehanizmi za to postoje. Mi smo se već odvojili, u svemu. Potrebno je da ozvaničimo naš miran razlaz, koji su bosanski muslimani inicirali svojim jednostranim potezima i rušenjem ustavnog poretka. Bilo bi najbolje za sve koji žive u BiH da na institucionalnom nivou počnemo razgovore o odvajanju, jer miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se obezbijede stabilnost i saradnja na način koji je moguć", kaže Dodik.

"Mi ne možemo da budemo u zajednici s onima koji u nama stalno vide neprijatelje", kaže Dodik, "te navodi da rade sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu."

"To nije prirodno. Takva zajednica ne može da opstane i zato se raspada", istakao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...