DONIKA GERVALLA OTKRILA: “Rusija je danas izvela hibridni napad na Kosovo”

Ministrica Gervalla je navela da hibridni napad dolazi nakon najave da će Kosovo vojnom opremom podržati Ukrajinu.

  • Regija

  • 07. Maj 2024  07. Maj 2024

  • 0

Ministrica spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervalla objavila je da je Rusija danas izvela hibridni napad na Kosovo, prenosi Anadolija.

Ministrica Gervalla je navela da hibridni napad dolazi nakon najave da će Kosovo vojnom opremom podržati Ukrajinu.

“Rusija je danas napala Kosovo hibridnim napadom, nakon naše najave podrške Ukrajini u vidu vojne opreme, u njenoj opravdanoj odbrani od ruske genocidne agresije. Iz genocida Srbije nad Kosovom znamo da se genocid zaustavlja samo vojnim sredstvima”, napisala je Gervalla na platformi X.

Ministrica Gervalla je na dvodnevnoj koferenciji “Defence24 Days”, koja je u ponedjeljak počela u Varšavi, izjavila da se mir u Evropi može obezbjediti samo zajedničkim zaustavljanjem Rusije i Srbije.

U kosovskoj delegaciji s Gervallom je i ministar odbrane Kosova Ejup Maqedonci koji se sastao s poljskim kolegom Wladyslawom Kosiniak-Kamyszom.

“Budući da sam svjestan da rat u Ukrajini ugrožava opštu bezbjednost Evrope, naglasio sam da će Kosovo nastaviti da pruža nepoštednu podršku Ukrajini u okviru naših državnih kapaciteta”, poručio je Maqedonci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...