NJEMAČKA ŠESTI DAN NA NOGAMA: Potraga za dječakom sa autizmom

Na sjeveru Njemačke već šesti dan traje velika akcija potrage za šestogodišnjim dječakom s autizmom koji je nestao u ponedjeljak u blizini grada Bremervordea, zapadno od Hamburga.

  • Svijet

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

U Njemačkoj je i dalje u toku potraga za šestogodišnjim dječakom s autizmom koji je u ponedjeljak napustio svoj dom i odtrčao prema obližnjoj šumi, što pokazuje snimak nadzorne kamere.

Na sjeveru Njemačke već šesti dan traje velika akcija potrage za šestogodišnjim dječakom s autizmom koji je nestao u ponedjeljak u blizini grada Bremervordea, zapadno od Hamburga.

U potrazi učestvuju brojni volonteri, specijalni psi i vojnici sa specijalnom tehnologijom, čiji je broj u petak povećan na 450, javlja njemačka novinska agencija Dpa.

Šestogodišnji Arian napustio je roditeljsku kuću u Elmu u ponedeljak uvečer. Nadzorna kamera ga je snimila kako trči prema obližnjoj šumi.

Stotine ljudi kontrolišu to područje već nekoliko dana, a u petak je njemačka vojska povećala podršku na ukupno 450 vojnika.

Kako dječak ima autizam i ne reagira kada ga neko zove ili razgovara, u akciji potrage su koristili posebnu, tihu taktiku, ali do sada nije bila uspješna, javljaju njemački mediji.

Početkom sedmice, između ostalog, priređen je vatromet u nadi da će privući dječaka, a vatrogasci su u šumi u blizini njegove kuće objesili slatkiše i balone.

Zatim su proširili područje potrage i koristili dronove i helikopter u nadi da će uočiti dječaka iz zraka. Koristili su i avion Tornado, koji je snimao fotografije iz zraka termovizijskom kamerom. Potraga se nastavlja i danas duž rijeke Oste, koju su policijski ronioci već pretraživali početkom sedmice.

Prema pisanju njemačkih medija, dječakovi roditelji traže od lokalnog stanovništva da pretrese njihova imanja, garaže, ali i razne šahtove i kante za smeće, jer ne isključuju mogućnost da se on negdje krije. Zbog toga je odvoz smeća na tom području do daljnjeg otkazan.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...