SUDAR TITANA: Večeras prvi polufinalni meč Lige prvaka

Evropski klasik, sudar titana, dva velikana koja imaju najviše polufinala u historiji takmičenja.

  • Sport

  • 30. Apr. 2024  

  • 0

Bayern Minhen od 21 sat dočekuje Real Madrid u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka koju mnogi opisuju kao "finale prije finala".

Evropski klasik, sudar titana, dva velikana koja imaju najviše polufinala u historiji takmičenja.

Posljednji put susreli su se 2018. godine, također u polufinalu, a tada su dalje otišli Kraljevi poslije pobjede rezultatom 2:1 u Minhenu i 2:2 u revanšu.

Real je koban za Bavarce u posljednja tri međusobna duela u nokaut fazi, a Nijemci se definitivno muče protiv najtrofejnijeg tima Starog kontinenta.

Trener Reala Carlo Ancelotti, koji je svojevremeno sjedio i na klupi Bayerna, uspješan je protiv bavarskog tima, s obzirom na to da u osam susreta s Milanom i Real Madridom nema poraz, uz skor od šest pobjeda i dva remija.

Navijači Bayerna rado se sjećaju 2012. godine kada su njihovi miljenici eliminirali Real u polufinalu Lige prvaka. Bayern je u Ligi prvaka neporažen na domaćem terenu od aprila 2021. kada su izgubili od PSG-a. Od tada su u 15 utakmica ostvarili 12 pobjeda i tri remija.

No trener Bayerna Thomas Tuchel suočava se s brojnim povredama igrača, a upitni su Laimer, De Ligt, Sane, Gnabry, Musiala, Upamecano. Sigurno će Bayernov ljekarski tim dati sve od sebe da barem neke od njih osposobi za utakmicu.

Bayern riskira i da prvi put od 2012. ostane bez trofeja s obzirom na to da su u domaćim takmičenjima ostali praznih ruku, Liga prvaka im je jedina šansa.

Real Madrid će, izvjesno je, osvojiti naslov u Španiji.

Bayern je na putu do polufinala eliminirao Lazio i Arsenal, a Real je bio uspješniji od Leipziga i aktuelnog prvaka Evrope Manchester Cityja.

U drugom polufinalu sutra će snage odmjeriti Borussija Dortmund i PSG.

(Faktor)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...